Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Gortázar avisa que cal garantir la sostenibilitat del deute públic després de la pandèmia

ACN València/Barcelona.-El conseller delegat de Caixabank ha afirmat que és important garantir la sostenibilitat del deute públic després de la pandèmia, ja que haurà crescut en uns 300.000 milions d’euros […]

Avatar
Agències 30/07/2021

ACN València/Barcelona.-El conseller delegat de Caixabank ha afirmat que és important garantir la sostenibilitat del deute públic després de la pandèmia, ja que haurà crescut en uns 300.000 milions d’euros respecte el 2019. En aquest sentit, considera que els fons europeus són “una gran oportunitat” i ha demanat que s’inverteixin “de manera responsable”, es facin reformes i s’acceleri el creixement per poder començar a retallar aquest deute “sense tenir altres problemes de sostenibilitat”. De fet, ha assegurat que és el “repte més important un cop superada la fase més immediata de recuperació sanitària i econòmica”. D’altra banda, ha celebrat el retorn als dividends i ha dit que se’n podrà beneficiar l’obra social, l’Estat a través del FROB i els accionistes.

Per Gortázar, l’Estat “va reaccionar com havia de fer-ho” davant la crisi econòmica derivada de la sanitària. “Ens hauria agradat que no pugés [el deute públic] però calia treure d’aquest tràngol a famílies i empreses”, ha afegit el conseller delegat de l’entitat en la roda de premsa de presentació dels resultats de Caixabank des de València.