Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Gorka Knörr, nou delegat del Govern davant la Unió Europea

ACN Barcelona.-Gorka Knörr és el nou delegat del Govern davant de la Unió Europea, segons ha aprovat aquest dimarts el consell executiu. Knörr va ser nomenat el juliol del 2019 […]

Avatar
Agències 29/06/2021

ACN Barcelona.-Gorka Knörr és el nou delegat del Govern davant de la Unió Europea, segons ha aprovat aquest dimarts el consell executiu. Knörr va ser nomenat el juliol del 2019 delegat del Govern a Madrid, i prèviament havia estat director general de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). El nou delegat del Govern ja té experiència a Brussel·les, ja que va ser eurodiputat entre el 1999 i el 2001, per la llista del PNB, Eusko Alkartasuna, ERC i Unió Mallorquina. Com a eurodiputat, va fundar el Grup Verds/ALE, i va ser vicepresident de l’Aliança Lliure Europea. Entre 1999 i 2003 va ser secretari d’Eusko Alkartasuna, i el 2011 va entrar com a diputat al parlament basc, on va ser vicepresident primer.

L’any 2008, Knörr va ser condemnat pel jutge Marchena en la causa contra la Mesa del Parlament basc però va guanyar el recurs al TEDH el 13 de juny del 2017.Knörr, nascut a Tarragona el 1950, es va formar a l’Escola Superior de Tècnica Empresarial (ESTE) de Donostia, i ha estat lligat al món de la comunicació, de l’ensenyament i la cultura des de 1971, i al món de l’empresa des de 1974, tant a nivell privat com institucional, i particularment en les relacions internacionals. Entre 1983 i 1985 va ser portaveu de la Presidència del govern basc i responsable de les àrees de premsa, publicitat, relacions públiques i el Departament de Relacions Externes. El juliol de 1985 es va incorporar a l’àrea financera del grup Mondragón Corporació Cooperativa (MCC). Entre juliol de 1998 i gener de 1999 va ser director de l’EUSTAT (Euskal Estadistika Erakundea – Institut Basc d’Estadística) del Govern basc. Knörr va ser membre del Consell d’Administració de la radiotelevisió pública basca EITB entre 1987 i 1999, i és membre de la Reial Societat Bascongada d’Amics del País, d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana. És fundador i primer president de l’Espai Catalunya Topalekua de Donostia, casal català dedicat a la projecció de Catalunya i a la promoció de la indústria, la cultura, el comerç i el turisme català a Euskadi. Parla castellà, basc, català, aranès, francès, anglès i italià. Actualment cursa estudis d’alemany, recuperant els orígens de la seva família, procedent del Land de Baden-Würtenberg.Knörr substitueix en el càrrec a Meritxell Serret, que va deixar la representació del Govern davant de la Unió Europea quan va tornar a Catalunya.