Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

González veu de “dubtosa ètica” que Canadell pugui compaginar càrrecs a la Cambra amb l’activitat política

ACN Barcelona.-El president de PIMEC, Josep González, veu de “dubtosa ètica” que l’actual president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, pugui compaginar els seus càrrecs a la […]

Avatar
Agències 11/12/2020

ACN Barcelona.-El president de PIMEC, Josep González, veu de “dubtosa ètica” que l’actual president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, pugui compaginar els seus càrrecs a la corporació amb l’activitat política com a candidat a les llistes de Junts per Catalunya. El president de la patronal també ha acusat Canadell de proferir “constants atacs i mentides” contra PIMEC, “perjudicant la imatge de l’entitat”. Per altra banda, la patronal ha demanat “flexibilitzar” l’obligació de les empreses de mantenir l’ocupació sis mesos després de la finalització de l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). “Lluny de preservar els llocs de treball, pot tenir efectes perversos”, ha advertit el secretari general de la patronal, Antoni Cañete.

En la roda de premsa de balanç de l’any i perspectives pel 2021, el president de PIMEC ha celebrat l’aturada del projecte de Llei de Cambres. “Hi ha un clar intent d’ingerència no justificada en el rol dels agents socials, a més d’una manifesta desproporció en les demandes”, ha manifestat González. El president de PIMEC també s’ha referit a l’actual president de la Cambra de Comerç de Barcelona, a qui ha acusat de proferir “constants mentides” contra la patronal. De fet, a finals de novembre, la patronal va interposar una querella per injúries contra Canadell per unes afirmacions en què assegurava que hi havia patronals que fa 25 anys que no escullen un nou president. González ha assegurat que aquestes afirmacions són falses i que PIMEC celebra eleccions cada quatre anys. “Una altra cosa és que s’hi presentin candidatures”, ha manifestat. Preguntat sobre el salt de Canadell a la política, el president de la patronal ha assegurat que és de “dubtosa legalitat i dubtosa ètica” compaginar els càrrecs a la Cambra de Comerç amb l’activitat política. El president de la patronal també s’ha referit a l’obligació de les empreses de mantenir l’ocupació sis mesos després de la finalització dels ERTO i ho ha titllat d’una mesura “desproporcionada”. En aquest sentit, ha recordat que un 20,9% de les pimes es veuran obligades a presentar un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) en els pròxims mesos i ha alertat que la prohibició de presentar aquests expedients incrementarà el tancament d’empreses. El secretari general de la patronal, Antoni Cañete, ha afirmat que aquesta mesura era “positiva, necessària i adequada” per mantenir l’ocupació a l’inici de la pandèmia. Actualment, després de pràcticament nou mesos, moltes empreses no han pogut recuperar la demanda i Cañete ha advertit que aquesta mesura pot provocar uns efectes “perversos” i contraris als desitjats. El secretari general de la patronal ha alertat que l’obligació de mantenir la plantilla incrementa els costos a les administracions i “descapitalitza” les empreses en una situació on ja estan “prou debilitades”. Davant aquesta situació, PIMEC ha reclamat “flexibilitzar” aquesta mesura i, en tot cas, oferir un “tracte diferencial” a les petites i mitjanes empreses i autònoms. En referència a la fiscalitat, el president de la patronal ha assegurat que “no és un any de pujades d’impostos”, ni estatals ni municipals. En aquest sentit, ha destacat un endarreriment “preocupant” dels terminis de pagament municipals i ha reclamat un règim sancionador per lluitar contra la morositat de les administracions i les grans empreses. González també ha demanat una “certa” harmonització fiscal per evitar el desplaçament d’empreses fora de Catalunya. Com a solució a la polèmica, el president de PIMEC ha proposat la creació d’una comissió d’experts “absolutament neutrals” que tinguin en compte una sèrie de valors de cada comunitat i limitin la “competència fiscal” entre autonomies.