Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

González Laya nega un canvi de posició del govern espanyol: “Es manté la voluntat de buscar el diàleg amb Catalunya”

ACN Madrid .-La ministra d’exteriors Arancha González Laya nega un canvi de posició del govern espanyol en relació a la taula de diàleg amb Catalunya i assegura que la “voluntat” […]

Avatar
Agències 31/01/2020

ACN Madrid .-La ministra d’exteriors Arancha González Laya nega un canvi de posició del govern espanyol en relació a la taula de diàleg amb Catalunya i assegura que la “voluntat” de parlar es manté. González Laya ha admès, però, que el que “sí que ha canviat és la situació política a Catalunya” i que, “a ningú se li escapa”, que hi ha el final d’una legislatura. Una situació, ha dit, que provoca una negociació “més o menys simpàtica” entre les diferents forces i que això té “una ona expansiva en el diàleg que té pensat establir” l’executiu. “Amb Catalunya hi ha moltes diferències però s’ha de gestionar d’una manera raonable i raonada que vol dir amb la paraula”, ha afirmat.

En una entrevista a RNE, la ministra també ha defensat l’actuació d’Ábalos en relació a la seva trobada amb la vicepresidenta de Veneçuela i ha dit que, “es pot ser crític amb la manera”, però que es va fer “respectant la legalitat internacional”. González Laya també s’ha referit al Brexit i ha dit que l’executiu espanyol negociarà per aconseguir les millors condicions per als espanyols que viuen al Regne Unit a partir del gener del 2021. Sobre la repatriació dels espanyols de Wuhan, ha dit que el procés continua i que cap d’ells presenta símptomes de tenir el coronavirus. També ha fet una crida a la calma i ha dit que, de moment, el personal diplomàtic es quedarà.