Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

González Laya diu que el govern espanyol “no tirarà la tovallola” i buscarà “alternatives” al tancament de Nissan

ACN Madrid.-La ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, ha afirmat en declaracions a RNE que el govern espanyol “no tirarà la tovallola ni es quedarà de braços creuats” davant la decisió […]

Avatar
Agències 28/05/2020

ACN Madrid.-La ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, ha afirmat en declaracions a RNE que el govern espanyol “no tirarà la tovallola ni es quedarà de braços creuats” davant la decisió de Nissan de tancar la seva planta a Barcelona. “Seguirem buscant fórmules que ens permetin protegir l’ocupació fent-ho amb diàleg amb els treballadors, que és el bé mes preuat que en aquests moments volem donar suport”, ha dit. Segons González Laya el govern espanyol explorarà “totes les opcions possibles” per “mantenir l’ocupació”.

Gonzlaéz Laya ha “lamentat” la decisió de Nissan “malgrat els enormes esforços del govern per donar suport al manteniment de l’activitat empresarial i de l’ocupació”. Ha afirmat que el seu executiu ha ofert “tota manera de suports, ajudes, acompanyament i plans” per evitar el tancament, “però em fa la impressió que Nissan té un pla de recentrar les seves activitats independentment dels plans que els governs europeus puguin oferir”.Ara, segons Gonález Laya, el govern espanyol “buscarà una solució alternativa” en vista que el manteniment de la planta no és possible. “Estem veient a Espanya i a la UE reajustaments en la capacitat productiva en molts països i això ens ha de portar a assegurar que reprenem l’activitat econòmica tan aviat com sigui possible i posar en marxa mecanismes per protegir l’ocupació i l’activitat empresarial”, ha afirmat.