Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

González es mostra “satisfet” per la pròrroga als ERTO i “esperançat” que al setembre se’n podrà negociar una altra

ACN Barcelona.-El president de PIMEC, Josep González, s’ha mostrat “satisfet” aquest divendres per la pròrroga dels ERTO fins al mes de setembre, malgrat que les patronals voldrien que s’allarguessin fins […]

Agències 26/06/2020

ACN Barcelona.-El president de PIMEC, Josep González, s’ha mostrat “satisfet” aquest divendres per la pròrroga dels ERTO fins al mes de setembre, malgrat que les patronals voldrien que s’allarguessin fins a finals d’any. En tot cas, González ha dit que està “esperançat” en què a la tardor es podrà negociar una nova pròrroga, com a mínim, per als sectors més afectats, com el turisme o la cultura. D’altra banda, el responsable de la patronal de les petites i mitjanes empreses ha demanat “flexibilitat” en l’obligació de mantenir plantilles sis mesos, ja que considera que aquesta “rigidesa” pot tenir “més conseqüències negatives que positives”.

González ha recordat que un 40% de les empreses de PIMEC apunta que haurà de reduir plantilla si no s’activa prou l’activitat i que la “rigidesa” pot comportar que abandonin els expedients de regulació d’ocupació. “És un problema molt seriós i important”, ha dit, apel·lant a la “negociació” amb el govern espanyol per trobar una solució “equilibrada”. D’altra banda, el president de PIMEC ha lamentat que durant la pandèmia massa sovint l’administració ha aprovat mesures econòmiques i laborals “massa ajustades en el temps”, generant “preocupació” entre els empresaris. “Saber amb un mes o cinc dies les mesures canvia el nivell de preocupació”, ha recordat, malgrat admetre que en les circumstàncies “molt excepcionals” actuals els empresaris poden ser “fins a cert punt comprensius”. González ha tornat a lamentar que encara hi ha treballadors que no han cobrat els ERTO i ha demanat més agilitat per tramitar les reclamacions o errors en els expedients, i que els empleats no s’hagin de dirigir de forma individual al SEPE, sinó que es puguin fer els canvis des de les gestories o de forma global.