Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

Goirigolzarri aposta per la innovació per garantir el futur de la banca tradicional davant les noves tecnologies

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha defensat aquest dimarts el futur de les entitats tradicionals davant de l’entrada d’empreses tecnològiques al negoci financer. En un col·loqui a la reunió anual del Cercle d’Economia a Barcelona, s’ha mostrat “optimista” pel que fa a les possibilitats que genera la base de clients dels bancs espanyols, així com la confiança que generen entre els usuaris. Tanmateix, ha destacat que, a curt termini, la major disputa es donarà en els mitjans de pagament, àmbit on pren valor la gestió de les dades. En aquest sentit, ha apostat per evitar una actitud “defensiva” i ha recomanat a les institucions financeres que innovin per anar més enllà dels productes financers tradicionals.

“Quan eleves la visió i penses al mitjà i el llarg termini sempre estem veient un sector bancari que està a la defensiva. Jo el que crec és que la digitalització ens ha ensenyat que les fronteres entre els sectors són cada cop més grises”, ha ressaltat el directiu. Així, ha argumentat que la banca té una relació massa estreta i “diària” amb els clients per limitar-se únicament als productes financers “tradicionals”.

Publicitat

Segons el màxim responsable de CaixaBank, que ha participat en un debat sobre el futur de la banca amb el president de Financial Stability Institute, Fernando Restoy, i el president de Standard Chartered, José Viñals, s’ha de pensar en solucions com “plataformes obertes” i els ecosistemes. “Les estratègies defensives només resten, i això va de sumar pensant en el futur”, ha ressaltat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió