Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

Glovo paga gairebé 21 milions d’euros a la Seguretat Social per les cotitzacions impagades dels riders

ACN Madrid.-Glovo ha pagat 20,8 milions d’euros a la Seguretat Social del deute que arrossega per les cotitzacions impagades pels falsos autònoms que ha detectat la Inspecció de Treball, segons […]

Avatar
Agències 11/02/2021

ACN Madrid.-Glovo ha pagat 20,8 milions d’euros a la Seguretat Social del deute que arrossega per les cotitzacions impagades pels falsos autònoms que ha detectat la Inspecció de Treball, segons ha avançat ‘El País’ i ha confirmat l’ACN. L’empresa catalana assegura que ha avalat el deute pendent que, depenent de com acabin la multitud de procediments judicials que oberts aquesta quantitat pot ser retornada. El Tribunal Suprem va emetre una sentència que decretava que un treballador de Glovo era un fals autònom però encara no s’ha expressat sobre el procediment que recull els casos d’ofici per part d’Inspecció de Treball.

Per assegurar-se que no hi ha impagament en cas que l’alt tribunal falli en contra de l’start-up, la tresoreria li ha reclamat aquest aval, explica l’empresa. Glovo assegura que “continua defensant i apostant pel model a Espanya”, que es basa en operar amb autònoms, però, en paral·lel, manté “un diàleg fluid amb les diferents administracions per abordar i aclarir qualsevol assumpte administratiu que sigui requerit”. Els gairebé 21 milions d’euros abonats corresponen a actuacions d’Inspecció de Treball dels últims tres anys. En la sentència de l’alt tribunal, els jutges assenyalaven que l’start-up catalana “no era només una intermediària” entre els comerços i els riders, sinó que “fa tasques de coordinació i organització” productiva.