Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Glovo abandona la CEOE per “donar-los l’esquena” i pactar la ‘llei rider’ amb el govern espanyol

ACN Barcelona/Madrid.-Glovo ha decidit abandonar la CEOE per haver pactat la ‘llei rider’ amb el govern espanyol. Així ho va comunicar la plataforma de repartiment a domicili a l’organització empresarial […]

Avatar
Agències 29/04/2021

ACN Barcelona/Madrid.-Glovo ha decidit abandonar la CEOE per haver pactat la ‘llei rider’ amb el govern espanyol. Així ho va comunicar la plataforma de repartiment a domicili a l’organització empresarial fa tres setmanes, segons ha avançat ‘Eldiario.es’ i ha confirmat l’ACN. “Lamentem que la CEOE doni l’esquena a una entitat com Glovo”, indica l’empresa. L’start-up acusa els d’Antonio Garamendi de “reiterada omissió de representació” en la mesa de diàleg sobre la regulació de les plataformes digitals, que encara no ha sigut aprovada pel Consell de Ministres. Fonts del Ministeri de Treball confirmen a l’ACN que la normativa que deixa escrit per llei que els riders són assalariats i no autònoms s’aprovarà “immediatament”, “o bé el 4 o l’11 de maig”.

L’start-up cofundada per Sacha Michaud i Oscar Pierre sí que mantindrà la vinculació amb Foment del Treball, del qual és membre des del gener del 2020. La patronal liderada per Josep Sànchez Llibre sí que ha acceptat els posicionaments contra la llei rider i s’ha desmarcat de la CEOE.La plataforma, que segons el Tribunal Suprem i Inspecció de Treball fa ús de falsos autònoms, creu que la CEOE va acceptar un acord que “no només llastra el desenvolupament de l’economia digital” sinó que “és transcendental per totes les empreses que utilitzen tecnològica algorítmica”.La vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, va assegurar que la normativa permetria l’accés dels algoritmes que organitzen les condicions de treball per part dels representants dels treballadors, “en tots els sectors, no només els repartidors” gràcies a una modificació de l’article 64 de l’Estatut dels Treballadors.Glovo assenyala que “els experts i els sindicats” han manifestat que l’acord no és positiu per l’economia digital. Afegeixen que la CEOE va acceptar un pacte realitzat “de manera precipitada, imprecisa i no dialogada”. La negociació d’aquesta matèria ha sigut la que s’ha allargat més en l’àmbit laboral des de l’inici de la pandèmia, i va durar des dde l’octubre fins al febrer.”Lamentem que la CEOE doni l’esquena a una entitat espanyola com Glovo, que juntament amb altres empreses tecnològiques i start-ups han apostat per innovar i desenvolupar la seva tecnologia al país”, han conclòs.