Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Girona senyalitza els espais naturals i patrimonials de les Pedreres en el marc del projecte ‘La Vora’

|

- Publicitat -

ACN Girona – Girona ha iniciat aquest dissabte el projecte de senyalització de diversos espais naturals i patrimonials de la ciutat, emmarcats dins de la iniciativa ‘La Vora’. L’objectiu és fer valdre el patrimoni verd, històric i social de la ciutat i acostar-lo a la ciutadania. Les primeres instal·lacions de plafons informatius s’han fet en quatre punts del parc de les Pedreres. Concretament, s’han instal·lat panells al costat de les restes històriques patrimonials del Fort del Calvari, de la Cisterna dels Caputxins, de la Torre d’Alfons XII i del Fort dels Caputxins. “Volem que passejar pels nostres espais naturals sigui també una manera de passejar per la nostra història”, ha explicat l’alcaldessa, Marta Madrenas.

A l’acte hi ha assistit també la regidora de Ciutadania, M. Àngels Cedacers i Hervàs i la presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes de Pedreres-Fora Muralla, Pilar Adroher.

Publicitat

<strong>La Vora</strong>

‘La Vora’ és un projecte de ciutat que vol posar en xarxa tots els paisatges i espais naturals a tocar de Girona i crear una gran infraestructura verda de 600 hectàrees. L’objectiu principal és apropar la natura a la ciutadania i fer valdre els seus atributs ambientals, paisatgístics i patrimonials amb la intenció que esdevinguin espais d’oci, d’esport i de descoberta de la natura.

La iniciativa es va iniciar el 2014 i a principis del 2022 es va adjudicar un nou contracte a l’equip EMF-Estudi Martí Franch per crear conjuntament l’Oficina Tècnica de la Vora, encarregada del projecte. Aquest dissabte, el barri de les Pedreres s’ha convertit en el punt de partida de la nova senyalística.

<strong>Panells accessibles</strong>

Quant al contingut dels plafons, tots els materials s’han elaborat en coordinació amb el Museu d’Història de Girona i s’han inclòs en un recurs interactiu al web de l’equipament. La informació és fàcilment accessible per qualsevol persona que es trobi sobre el terreny, ja que cada panell incorpora un codi QR que dirigeix a la pàgina web informativa.

El recurs amplia els textos sobre el Fort del Calvari, la Cisterna dels Caputxins, la Torre d’Alfons XII i el Fort dels Caputxins, les principals defenses de la ciutat al llarg de la seva història, especialment la que fa referència als setges que va patir Girona durant els segles XVIII-XIX. Cada espai compta amb informació ampliada i més imatges antigues i modernes de cada espai patrimonial.

Els panells compleixen també la normativa d’accessibilitat vigent i, a més, inclouen una traducció del text original en català en tres idiomes (castellà, francès i anglès) per tal d’oferir també la possibilitat de descoberta de l’entorn natural i patrimonial de Girona a les persones estrangeres que visiten la ciutat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió