Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Girona preveu un Temps de Flors adaptat a la pandèmia: a més barris i només en espais exteriors

ACN Girona.-La 66a edició de Girona, Temps de Flors s’adapta a la pandèmia i arribarà enguany a més barris de la ciutat i les exposicions estaran ubicades únicament en espais […]

Avatar
Agències 02/02/2021

ACN Girona.-La 66a edició de Girona, Temps de Flors s’adapta a la pandèmia i arribarà enguany a més barris de la ciutat i les exposicions estaran ubicades únicament en espais exteriors. L’esdeveniment tindrà lloc del 8 al 16 de maig i, segons informa l’ajuntament, complirà amb totes les mesures sanitàries establertes. La convocatòria per seleccionar els projectes ja està oberta i hi ha temps fins al 15 de febrer per presentar la sol·licitud.

“Hem volgut adaptar Temps de Flors a la realitat que ens ha portat la pandèmia, posant al capdavant la seguretat tant dels responsables dels muntatges, com dels treballadors i els visitants”, remarca la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana, que exposa que la voluntat de l’equip de govern ha estat buscar fórmules perquè l’esdeveniment es pugui fer. “Creiem que en aquests moments cal mantenir totes aquelles activitats que generin un retorn econòmic a la ciutat i que es puguin fer en bones condicions”, ha afegit.Així, ha subratllat Plana, ho tenen “a punt perquè, si la situació no empitjora, es pugui tornar a gaudir del Temps de Flors a Girona”.Amb la voluntat de donar continuïtat a la mostra històrica i, tenint en compte la impossibilitat de preveure amb exactitud l’estat en què es trobarà la situació pandèmica el mes de maig, el consistori ha contemplat tots els possibles escenaris i, finalment, ha optat per crear un recorregut d’espais únicament exteriors en un radi d’exposició més ampli de l’habitual. Concretament, el circuit conserva els espais exteriors originals de la mostra i afegeix nous indrets a altres barris de la ciutat a través dels principals eixos comercials i de les zones verdes urbanes i periurbanes.En total, han establert 85 punts d’exposició en nou barris de la ciutat: Barri Vell, Carme, Mercadal, Eixample, Sant Daniel, Fontajau, Sant Narcís, Devesa i Santa Eugènia. Els participants poden proposar altres espais exteriors que creguin oportuns, sempre que compleixin amb les característiques requerides per a aquesta edició.La proposta d’enguany vol garantir la salut pública de l’esdeveniment, esponjant la instal·lació dels projectes, i contribuir alhora a dinamitzar l’activitat comercial, molt afectada per la pandèmia, així com fer partícips altres barris del municipi i donar visibilitat a les zones verdes. Amb aquesta nova perspectiva, la mostra floral pretén esdevenir un factor de cohesió social, territorial i econòmica.