Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Girona, preocupada per convertir-se en un “punt de reclam” pels municipis veïns que mantenen el toc de queda

ACN Girona.-L’Ajuntament de Girona està preocupat perquè es converteixi en un “punt de reclam” de les poblacions veïnes que mantenen el toc de queda. Així ho ha assegurat la regidora […]

Avatar
Agències 19/08/2021

ACN Girona.-L’Ajuntament de Girona està preocupat perquè es converteixi en un “punt de reclam” de les poblacions veïnes que mantenen el toc de queda. Així ho ha assegurat la regidora de Salut, Eva Palau. De fet, Celrà, Sarrià de Ter i Salt són municipis fronterers amb la capital gironina i aquestes seguiran tenint el toc de queda actiu. També el mantindrà Banyoles, que “està a vint minuts” de Girona i això també podria fer que molta gent vingués a la ciutat durant la matinada. Per això ha fet una “crida a la responsabilitat” de tota la ciutadania i ha avançat que intentaran evitar aglomeracions i trobades, però serà difícil per la falta d’efectius. “Els agents de cossos de seguretat que tenim avui, son els mateixos que teníem ahir”, ha reblat Palau.

Preocupació a Girona després de saber-se que el TSJC feia caure el toc de queda a la ciutat, conjuntament amb moltes altres. El problema, explica la regidora de Salut, Eva Palau, és que la capital de les comarques gironines es converteixi en el destí d’aquelles persones que són de poblacions properes on sí hi ha toc de queda. En aquest sentit, Palau recorda que municipis com Celrà, Sarrià de Ter o Banyoles encara conserven la mesura i estan a tocar de Girona. L’edil deixa clar que “acaten” la resolució, però dona per fet que “hi haurà més gent al carrer”.Palau ha carregat contra la decisió dels jutges i es pregunta “què decidiran aquests senyors si d’aquí a quinze dies estem en la sisena onada”. “Ens jugàvem això. Una setmana més de toc de queda i controlar la situació. Quan la Justícia ha de prendre decisions de Salut, passen aquestes coses”, ha remarcat. Amb tot, la regidora de Salut de Girona ha demanat “responsabilitat” a la ciutadania i ha recordat que per poder tenir un “dia a dia normal cal tenir cura de les relacions i de les actituds de cadascú”. Palau deixa clar que “estaran atents” però recorda que són 100.000 habitants i que ara poden “ser un reclam” perquè vinguin també els de pobles com Celrà o Banyoles.La mateixa policiaA tot això, Palau ha recordat que la policia de la ciutat “és la mateixa que ahir” si bé espera poder reforçar el dispositiu amb la col·laboració dels Mossos. Amb tot, ha demanat que la ciutadania no actuï en funció del nombre d’agents que hi ha desplegats, sinó que sigui responsable tenint en compte la situació pandèmica.