Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Girona millorarà la intervenció dels serveis socials amb la implementació de la intel·ligència artificial

|

- Publicitat -

ACN Girona – L’Ajuntament de Girona millorarà la intervenció dels serveis socials amb la implementació de la intel·ligència artificial. Ho farà a través del projecte Pigall, que es durà a terme juntament amb la Universitat de Girona, i que costarà 480.880 euros (IVA inclòs). D’aquests, 326.070 euros seran subvencionats pels fons Next Generation. L’objectiu del projecte és millorar la qualitat de l’atenció. “És un projecte que ens permetrà ser més eficients i aplicar als serveis socials una eina que cada vegada serà més present en el conjunt de la societat”, afirma la regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi, que ha afegit que l’Ajuntament vol convertir-se en “un referent en la gestió dels serveis socials.

Segons la regidora, “això exigeix incorporar les noves tecnologies al nostre dia a dia, amb l’objectiu de millorar i servir més bé al conjunt d’usuaris”.

Publicitat

El projecte Pigall aplicarà la transformació digital a la intervenció social, la diagnosi i l’anàlisi de les dades mitjançant aplicacions d’intel·ligència artificial. El seu ús analitzarà dades desenvolupar una millor comprensió, extreure coneixement i portar a terme actuacions generals i específiques de millora dels serveis socials. Segons detalla el consistori municipal, això permetrà “millorar la presa de decisions en el desenvolupament de recursos i projectes”.

L’Ajuntament espera, a través del projecte, poder identificar les necessitats dels usuaris dels serveis socials, així com patrons de distribució geogràfica i temporal de l’ús dels serveis. I fer-ho sense que cap persona sigui identificable en cap moment. Alhora, aquesta eina estarà oberta a la ciutadania, que podrà aportar la seva opinió i suggeriments, i també al personal municipal.

El projecte es durà a terme amb la participació de la Universitat de Girona, de l’Observatori d’Ètica en Intel·ligència Artificial de Catalunya (OIEAC) del Departament d’Empresa, Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i del grup de Recerca eXiT, de l’Institut d’Informàtica i Aplicacions.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió