Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Girona instal·la un sensor d’aparcament a la Devesa com a pla pilot per estendre-ho a la ciutat

ACN Girona.-L’Ajuntament de Girona ha instal·lat un sensor d’aparcament en una plaça per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda a l’aparcament de la Devesa. Es tracta d’una prova pilot […]

Avatar
Agències 28/08/2020

ACN Girona.-L’Ajuntament de Girona ha instal·lat un sensor d’aparcament en una plaça per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda a l’aparcament de la Devesa. Es tracta d’una prova pilot que durarà uns sis mesos i que permetrà al consistori valorar la utilitat i els resultats d’aquesta tecnologia. El sensor indicarà en tot moment si la plaça està lliure o està ocupada. L’aparell és de propietat municipal i té una vida útil d’uns cinc anys. Segons han detallat fonts municipals, la seva instal·lació és molt senzilla i ràpidament es podria estendre a tots els aparcaments de la ciutat. Si finalment s’adopta aquesta mesura, el consistori podrà veure l’evolució i el grau d’ocupació dels aparcaments.

Si finalment els sensors s’instal·len en altres zones d’aparcaments, l’Ajuntament de Girona preveu crear una aplicació per mostrar als ciutadans les places que hi ha disponibles i, d’aquesta manera preveure si podrà aparcar o no abans de sortir de casa. Això podria evitar molts desplaçaments en vehicle innecessaris i també emissions que es produeixen mentre els ciutadans donen voltes per buscar aparcament.L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assegurat que amb aquesta prova la ciutat segueix “avançant en polítiques intel·ligents”. En aquesta prova pilot han volgut afavorir al col·lectiu de mobilitat reduïda perquè tenen unes “necessitats específiques” i saber si la plaça està lliure o no abans de sortir de casa permet preveure diferents situacions.