Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Girona concedeix llicència per construir un bloc de 32 pisos de protecció oficial a Domeny

|

- Publicitat -

ACN Girona – L’Ajuntament de Girona ha concedit llicència per a la construcció d’un bloc de 32 habitatges de protecció oficial. Es tracta d’una parcel·la del Pla de Domeny qualificada en el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) com a terreny reservat per a habitatge protegit. Els pisos aniran destinats a compra i tindran preus concertats i fixats per la normativa. L’empresa encarregada de la gestió i construcció dels pisos és Inversions Aura 2020 S.L. La Junta de Govern Local va aprovar divendres donar el permís.

El terreny on s’ubicaran els nous pisos de protecció oficial està situat al carrer de la Font de la Teula i té una superfície de 3.609 metres quadrats. En aquest indret està previst que s’hi construeixi un edifici plurifamiliar aïllat de planta baixa i dos pisos, amb soterrani i zona comunitària enjardinada amb piscina. Es tracta de 32 habitatges i 44 places d’aparcament amb trasters.

Publicitat

Els pisos aniran destinats a la compra i seran habitatges de protecció oficial amb preus concertats. Així, els preus de venda, fixats per la normativa de la Generalitat de Catalunya, seran de 2.728,80 euros/m2 més els espais vinculats, tant interiors com exteriors, que tindran un cost de 1.091,52 euros/m2. El règim jurídic dels habitatges amb protecció oficial serà de 20 anys.

En aquesta zona també s’aixecaran tres blocs d’habitatge protegit. L’Ajuntament va cedir el dret de superfície de diversos terrenys de propietat municipal a l’Institut Català del Sòl per a aquesta finalitat. En total, es construiran 88 habitatges per a l’emancipació de les persones joves, per a les famílies i per a la gent gran. D’aquests, vuit se cediran al consistori per tal que els pugui destinar a atendre necessitats socials del municipi.

“És important que l’oferta d’habitatge a preu assequible a la ciutat no vingui només del sector públic, sinó que el sector privat també s’hi impliqui i aposti per construir pisos de protecció oficial”, assegura el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Lluís Martí.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió