Divendres, 2 de desembre de 2022 - Edició 1589
La República

Giró vota a favor de seguir al Govern: “Quin partit polític no s’ha menjat mai gripaus?”

ACN Barcelona – El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha anunciat que ha votat a favor que Junts segueixi al Govern a la consulta que el partit ha fet a la […]

Agències 06/10/2022

ACN Barcelona – El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha anunciat que ha votat a favor que Junts segueixi al Govern a la consulta que el partit ha fet a la militància. “Quin partit polític i quin espai polític no es menja gripaus? Sempre ho hem fet, el nostre espai polític se n’ha menjat de l’alçada d’un campanar”, ha dit el conseller en declaracions als mitjans. Giró ha remarcat que no veu cap avantatge a sortir del Govern, sinó més aviat inconvenients. Un dels punts que considera que sortirà perjudicat si s’opta per abandonar l’executiu és el procés independentista. “Amb Junts dins el Govern el camí a la independència és molt difícil, però si sortim del Govern no és difícil, és impossible”, ha sentenciat.

Giró també ha remarcat que totes les posicions del debat són respectables i ha insistit que “la dignitat de Junts no depèn del resultat”, després que diverses veus favorables a sortir del Govern hagin dit que és una decisió que s’ha de prendre “per dignitat i coherència”. “Totes les posicions són legítimes i igual de dignes”, ha resolt.

De totes maneres el conseller d’Economia considera que Junts ha d’acabar la legislatura formant part del Govern perquè, al seu parer, l’espai polític d’aquest partit és “un espai de Govern i de les institucions”. Giró ha remarcat que cal mantenir-se a l’executiu “malgrat les malfiances amb el soci i els greuges” i ha subratllat que “la vida és menjar-se gripaus”. Segons creu, el que cal és “negociar de la millor manera possible”, “amb cintura i mà esquerra”, per aconseguir un Govern “de cooperació”.

Sobre la possibilitat que la decisió que prengui la militància suposi un trencament del partit, Giró ha assegurat que no veu cap risc d’escissió. El conseller s’ha mostrat convençut que totes els parts acceptaran el resultat que s’acabi imposant. Tot i que ha garantit que seguirà sent “un militant de base” sigui quina sigui la decisió, no ha volgut concretar si seguirà formant part de l’executiva en cas que s’aposti per deixar el Govern.