Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Giró reivindica el sector vitivinícola com un dels més importants exponents de la indústria agroalimentària catalana

ACN Granada – El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha reivindicat el sector vitivinícola com un dels més importants exponents de la indústria agroalimentària catalana. Ho ha fet aquest […]

Agències 09/07/2022

ACN Granada – El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha reivindicat el sector vitivinícola com un dels més importants exponents de la indústria agroalimentària catalana. Ho ha fet aquest dissabte en el marc de la inauguració de la 20a Mostra de Vins i Caves de la DO Penedès al municipi de la Granada, on ha subratllat que Catalunya “compta amb uns vins cada vegada més reconeguts al món”, destacant la capacitat del sector “per unir tradició i innovació, compromís amb el territori i respecte pel medi ambient, proximitat i internacionalització”. “Fer vi no és una ciència, però és un art” ha afegit, “i aquí al Penedès en sou mestres experts i reconeguts. Us animo a projectar-vos i a vendre els vostres vins i caves sense complexos”.

Giró ha celebrat les bones xifres d’exportació del primer trimestre, que han crescut un 6,5% en valor i en volum en relació amb el mateix període de 2021, i un increment del 19% en valor i un 11,4% en volum respecte el 2020.  “Cal continuar treballant en aquesta línia”, ha instat el conseller, que també ha remarcat “la seva estructura sòlida i competitiva”, amb més de 600 cellers embotelladors, 8.400 viticultors i 43.000 hectàrees de superfície inscrita a les DO catalanes.

En aquest sentit, Giró ha recordat que el sector genera un volum de negoci de 1.200 milions d’euros, el que representa un 5,3% del sector agroalimentari de Catalunya i un 20% del sector del vi de tot l’Estat espanyol.