Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

Giró i Alsina traslladen als cònsols que els pressupostos volen “afavorir la reactivació” i “minimitzar les incerteses”

ACN Barcelona.-El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, i la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, s’han reunit aquest migdia telemàticament amb membres del cos consular per presentar-los […]

Agències 13/01/2022

ACN Barcelona.-El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, i la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, s’han reunit aquest migdia telemàticament amb membres del cos consular per presentar-los els pressupostos del 2022, que han descrit com una eina per “afavorir la reactivació” i “posar a l’abast recursos i facilitats per minimitzar incerteses”. Segons ha dit Giró en un comunicat, els comptes, que van entrar en vigor l’1 de gener, estan pensats per fer front a la pandèmia i “reactivar Catalunya tant a nivell social com econòmic” en un context marcat per la inflació o l’escassetat de components electrònics. Durant la conversa, Giró ha lamentat que els fons Next Generation es gestionin amb centralisme des de Madrid.

“Venen assignats des del govern espanyol, amb poc temps per implementar-los i sense tenir en compte les singularitats de Catalunya i els sectors productius propis”, ha dit el conseller responsable de les finances catalanes. Giró ha reclamat davant dels cònsols la “cogestió” dels fons. “Estem convençuts que en trauríem més profit”, ha dit. En tot cas, ha afirmat que el Govern està compromès “a governar de manera eficaç i eficient per tal que aquests elements que limiten la gestió no en condicionin l’execució”. Per la seva banda, Alsina també ha assegurat que el 2022 serà un any decisiu per a Catalunya. “Els reptes que ens esperen són immensos, i per encarar-los volem comptar amb la seva complicitat i amb la de la ciutadania catalana”, ha dit als cònsols.