Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Giró descarta aprovar uns pressupostos aquest any i aposta per treballar en els del 2022

ACN Barcelona.-El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha anunciat aquest dijous que el Govern descarta aprovar una llei de pressupostos aquest any i que aposta per treballar directament en […]

Avatar
Agències 03/06/2021

ACN Barcelona.-El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha anunciat aquest dijous que el Govern descarta aprovar una llei de pressupostos aquest any i que aposta per treballar directament en una proposta per ser aprovada el 2022. “És una obvietat perquè estem al mes de juny”, ha especificat Giró durant el ple del Parlament en resposta a la interpel·lació de la diputada socialista Alicia Romero. “Un pressupost requereix temps, negociació i fer-ho ben fet”, ha afegit el titular d’Economia i Hisenda. D’altra banda, Giró ha demanat actes com el de suport a l’ampliació de l’aeroport del Prat, protagonitzat per organitzacions del món econòmic, però per denunciar el dèficit fiscal i d’inversions a Catalunya pel part de l’estat espanyol.

En aquest sentit, Giró ha valorat l’esdeveniment d’ahir com a “legítim i molt respectable”, i ha proposat fer-ne de semblants amb la mateixa “força” i “ampli consens” per denunciar el dèficit d’inversions i fiscal que “pateix” Catalunya, el qual “va molt més enllà dels temes concrets”. Després que la diputada del PSC Alicia Romero li demanés al conseller que negociï amb l’estat un nou sistema de finançament per a Catalunya, Giró li ha respost que l’actual model “genera un sistemàtic i sagnant dèficit fiscal”, que equival a una mitjana anual, tenint en compte els darrers trenta anys, “del 8% del PIB”. “El dèficit fiscal i d’inversions llasten la competitivitat de l’economia catalana i el seu potencial de creixement”, ha reiterat el titular d’Economia, que ha convidat al PSC a “ajudar” el Govern català des de l’executiu espanyol. Per la seva banda, Romero li ha exigit “honestedat” en reconèixer els errors en la gestió econòmica, i ha admès que el govern espanyol potser no ha estat “tant pulcre” en l’execució dels pressupostos com en la seva elaboració.