Dissabte, 27 de novembre de 2021 - Edició 1220
La República

Giró, a la CUP, sobre els pressupostos: “El primer manament de la sostenibilitat és no llençar res que funcioni”

ACN Barcelona.-El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha replicat a la CUP que “en comptes d’enviar tantes coses a la paperera de la història, haurien de començar a aprofitar-les o millorar-les, […]

Avatar
Agències 22/11/2021

ACN Barcelona.-El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha replicat a la CUP que “en comptes d’enviar tantes coses a la paperera de la història, haurien de començar a aprofitar-les o millorar-les, que és el que fan tots els polítics que a més de conviccions també tenen responsabilitats”. El titular d’Economia ha dit que respecta la decisió de la candidatura de rebutjar que es tramitin els comptes, però els ha advertit que “el primer manament de la sostenibilitat és no llençar res que funcioni”. Giró ha reconegut que les converses amb els anticapitalistes en el marc de la negociació pels comptes han estat “intenses, agradables i intel·lectualment estimulants i enriquidores”. Ha lamentat que considerin, amb l’esmena, que “no s’ha fet prou”.

En resposta a un altre retret de la CUP, Giró ha expressat que “la sociovergència ja no existeix des de fa molt temps” i que “va implosionar amb el procés”. “Tot allò que era i que representava ja no existeix”, ha raonat el conseller. També ha assegurat que el Govern “no té cap intenció de posar en perill” el model de serveis públics bàsics. D’altra banda, ha afirmat que cap partit pot retreure a ERC ni a JxCat que no siguin “prou sobiranistes”: “No sé si hi ha cap altre partit en aquest Parlament amb tants membtres que defensant el dret d’autodeterminació hagin posat en joc i perdut la seva llibertat, patrimoni, domicili i la seva capacitat de representar políticament els ciutadans d’aquest país”. Giró també ha expressat que els pressupostos no són cap palanca per la revolució, sinó un instrument de millora continuada. Giró acusa Fernández (PPC) de “difamar” contra ellFinalment, replicant al president del PPC, Alejandro Fernández, Giró li ha retret que en l’anterior sessió de control al Govern digués que havia demanat a la Comissió Nacional de Mercat de Valors (CNMV) que fes un decret de les característiques per poder canviar la seu social de La Caixa durant el procés. El conseller ha afirmat que Fernández es va llençar “al pou negre de la difamació”. “La insídia, la mentida i la difamació, en aquest Parlament jo no la faré servir mai, ni contra vostè ni contra ningú”, ha afegit.