Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Gestors alerten de la impossibilitat d’aconseguir cites perquè els ciutadans estrangers renovin la residència a temps

ACN Barcelona.-Els gestors administratius han alertat de la impossibilitat d’aconseguir una cita a les comissaries de policia perquè els ciutadans estrangers puguin renovar la targeta de residència. El procediment no […]

Avatar
Agències 03/07/2020

ACN Barcelona.-Els gestors administratius han alertat de la impossibilitat d’aconseguir una cita a les comissaries de policia perquè els ciutadans estrangers puguin renovar la targeta de residència. El procediment no acaba fins que es fa aquest tràmit i, per tant, si no es pot fer abans que caduqui, ja no es podrà renovar de nou. El ponent de la Comissió d’Estrangeria del Col·legi Oficial de Gestors Administratius, Marc Giménez, ha afirmat que la situació ja era molt complicada abans de la paralització de les cites per la covid però ara “és insostenible”, ja que s’han de recuperar les anul·lades, la falta que ja hi havia abans i les noves que es necessiten ara. Han alertat també que està proliferant la venda de cites en determinats establiments.

Per als gestors, el número de cites que es publiquen cada dia és “insuficient” i s’esgoten als pocs minuts de publicar-se. Han lamentat també que no se sap quan es publicaran i s’ha d’estar constantment connectat, fins i tot de matinada, per tenir alguna oportunitat d’aconseguir cita. Paral·lelament, han assegurat que estan proliferant “encara més” la venda de cites prèvies per part d’establiments com locutoris, “que acaparen massivament les poques que hi ha disponibles”. Això fa que moltes persones estiguin pagant “important quantitats de diners per aconseguir dia i hora de visita per por a no poder renovar la seva residència, quan aquest és un tràmit gratuït”, han apuntat. Per solucionar la problemàtica, els gestors han proposat deslocalitzar l’assignació de cites ja que hi ha comissaries de poblacions més petites amb millor disponibilitat d’hores, però la normativa no permet que el tràmit es pugui fer fora de la província. Els gestors han demanat una solució “de xoc” que desencalli aquest col·lapse. Aquest hauria d’incloure l’ampliació dels efectius policials i les oficines on dur a terme els tràmits i que es donin dies de visita a tres mesos vista.