Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Gestha demana millores als nous impostos per beneficiar les companyies que “més bé es comportin”

ACN Madrid – El sindicat de tècnics d’Hisenda Gestha ha demanat millores al nous impostos provisionals a la banca i les companyies energètiques per beneficiar les empreses que “més bé […]

Agències 28/07/2022

ACN Madrid – El sindicat de tècnics d’Hisenda Gestha ha demanat millores al nous impostos provisionals a la banca i les companyies energètiques per beneficiar les empreses que “més bé es comportin” amb els preus que facturen a la ciutadania. PSOE i Podem han presentat aquest dijous la llei que regularà les taxes al Congrés, i Gestha alerta que tal com està redactada, els impostos recauran sobre les empreses energètiques amb major volum de vendes i sobre els bancs amb més marge net d’interessos i comissions, “tot i que puguin ser les més responsables i imposin un preu menor que la competència”. Per això han reclamat modificacions al redactat durant el tràmit parlamentari.

A parer de Gestha, el redactat també s’hauria de millorar per concretar els anys que es tindran en compte per determinar les empreses obligades al pagament d’aquesta prestació patrimonial.

Els tècnics d’Hisenda veuen més adequat establir els gravàmens per la major diferència “unitària” entre els beneficis obtinguts el 2022 i el 2023 sobre els assolits el 2019.

També consideren important que la proposició de llei s’aprovi abans que acabi l’any per evitar la “tatxa de retroactivitat”.