Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Gentiloni aposta per revisar les normes fiscals de la UE perquè siguin “més favorables a la inversió pública”

ACN Brussel·les.-L’eurocomissari d’Economia, Paolo Gentiloni, ha defensat aquest dimarts que cal revisar les normes fiscals de la Unió Europea perquè siguin “més simples, menys procícliquies i més favorables a la […]

Avatar
Agències 13/10/2020

ACN Brussel·les.-L’eurocomissari d’Economia, Paolo Gentiloni, ha defensat aquest dimarts que cal revisar les normes fiscals de la Unió Europea perquè siguin “més simples, menys procícliquies i més favorables a la inversió pública” després de la covid-19. En un debat al Comitè de les Regions, Gentiloni ha insistit que les regles estaran suspeses el 2021 i ha apostat per revisar el mecanisme perquè un cop restablert tingui en compte la situació “excepcional” creada per la pandèmia i permeti la inversió pública. A més, l’eurocomissari ha defensat que no es començarà a debatre el restabliment de les regles fiscals fins que no s’acabi la “incertesa” i el xoc econòmic no hagi acabat “en el conjunt de la Unió Europea”. “Ara és molt difícil de predir”, ha dit.

Les regles fiscals comunitàries, que es van suspendre el març per permetre als governs gastar més contra la pandèmia, estableixen que el dèficit públic no pot superar el 3% i el deute el 60%.