Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Generalitat i Ajuntament impulsen la candidatura de Barcelona per acollir l’Agència Europea d’Emergències Sanitàries

ACN Barcelona.-La Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona han mantingut els primers contactes perquè Barcelona aculli la seu de la futura Agència Europea de Preparació i Resposta Davant d’Emergències Sanitàries (HERA). […]

Avatar
Agències 26/04/2021

ACN Barcelona.-La Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona han mantingut els primers contactes perquè Barcelona aculli la seu de la futura Agència Europea de Preparació i Resposta Davant d’Emergències Sanitàries (HERA). La Comissió Europea (CE) va decidir el novembre passat crear aquesta agència, que podria entrar en funcionament el 2023. Aquesta ha de servir per enfortir la coordinació de la Unió Europea (UE) davant de grans emergències sanitàries transfrontereres, com la pandèmia de la covid-19. Segons han informat fonts de les dues administracions, la consellera de Salut, Alba Vergés, i l’alcaldessa Ada Colau van acordar donar impuls a la candidatura i engegar un procés per presentar-la a la CE.

És per això que es crearà un grup de treball entre Generalitat i Consistori que ha d’elaborar la proposta i recollir adhesions a la candidatura de la resta d’administracions públiques i d’entitats de recerca i innovació en l’àmbit de la biomedicina.En el context d’aquest impuls, tant el conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, com Vergés, han fet saber a la ministra de Sanitat, Carolina Darias, i a la d’Exteriors, Arancha González-Laya, la voluntat que Barcelona sigui la seu de l’HERA. De fet, en els propers dies estan previstos nous contactes amb el govern espanyol sobre aquest tema.En paral·lel, es faran contactes amb el teixit públic i privat de recerca i innovació de biomedicina i ciències de la salut, així com amb altres agents socials. Les dues administracions han defensat que Catalunya disposa de l’ecosistema de les ciències de la vida i la salut més dinàmic de l’Estat i un dels més actius d’Europa. Argumenten que així ho demostra el fet que compta amb més de 1.200 empreses i 90 entitats de recerca i innovació i representa el 7,3% del PIB i el 6,6% de l’ocupació a Catalunya, amb un pes destacat a Barcelona i la seva àrea metropolitana.