Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Gemma Ventura Farré guanya el 55è Premi Josep Pla amb la seva primera novel·la, ‘La llei de l’hivern’

ACN Barcelona – L’escriptora Gemma Ventura Farré ha guanyat el 55è Premi Josep Pla amb ‘La llei de l’hivern’, que és la seva primera novel·la. El veredicte s’ha fet públic […]

Agències 07/01/2023

ACN Barcelona – L’escriptora Gemma Ventura Farré ha guanyat el 55è Premi Josep Pla amb ‘La llei de l’hivern’, que és la seva primera novel·la. El veredicte s’ha fet públic en la tradicional vetllada literària a l’hotel Palace de Barcelona, que aquest any ha recuperat el seu format habitual després de la pandèmia. Amb un aire intimista i màgic, a ‘La llei de l’hivern’ una noia vetlla el seu avi en un poble imaginari i en plena solitud té dues companyies: la seva memòria i la seva imaginació. L’obra aborda de quina forma se supleixen les absències i com les persones que no hi són et poden seguir guiant.

Ventura Farré s’ha presentat al premi sota el pseudònim Laura Vallclara i amb el títol provisional de l’obra ‘Quan obri els ulls, apareixeràs’. La novel·la es publicarà l’1 de febrer.

La dotació del premi, que fins ara era de 6.000 euros, ha passat aquest any a ser de 10.000 euros.

En total, s’han presentat al premi 37 obres de tots els territoris de parla catalana. S’hi ha presentat novel·les de diversos gèneres, com ara històriques, narrativa memorialista, de caràcter intimista o de gènere fantàstic.

El jurat de la 55a edició del premi Josep Pla està format per Laia Aguilar, Marc Artigau, Montse Barderi, Manuel Forcano i Glòria Gasch.