Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Gemma Cuervo, Premi Max d’Honor 2021 per la “vasta” trajectòria i l’amor “profund” al teatre

ACN Barcelona.-El Comitè Organitzador dels Premis Max de les Arts Escèniques ha atorgat el Premi Max d’Honor 2021 a l’actriu catalana Gemma Cuervo per la tasca duta a terme en […]

Avatar
Agències 17/06/2021

ACN Barcelona.-El Comitè Organitzador dels Premis Max de les Arts Escèniques ha atorgat el Premi Max d’Honor 2021 a l’actriu catalana Gemma Cuervo per la tasca duta a terme en el camp de les arts escèniques. El comitè, que ha ressaltat la “vasta” trajectòria com a intèrpret de la guardonada, l’ha reconegut com a figura “pionera” i n’ha destacat el vessant com a empresària teatral i el compromís amb el repertori teatral. Al llarg de més de 60 anys de carrera Gemma Cuervo ha treballat en més d’un centenar d’obres de teatre, una trentena de sèries de televisió i més de 60 pel·lícules. La intèrpret rebrà el guardó el 4 d’octubre al Teatro Arriaga de Bilbao, durant la cerimònia d’entrega de la XXIV edició dels Premis Max de les Arts Escèniques.

Després de conèixer la notícia, l’actriu ha declarat que no s’esperava rebre el premi. “És el màxim de la meva vida en aquest moment. Ha estat una notícia molt grata i amb tanta alegria m’ha fet tornar a la infantesa”, ha indicat.Gemma Cuervo va néixer a Barcelona el 1934. El Premi Max d’Honor se suma a altres reconeixements com el Premi Nacional de Teatre (1965) i la Medalla de Plata de la Comunitat de Madrid (2018). Actriu de teatre, cinema, ràdio i televisió, Cuervo també ha destacat en l’àmbit empresarial. El 1969 va fundar amb el seu marit, Fernando Guillén Cuervo, la seva pròpia companyia teatral.Figura pionera del teatre espanyol, al llarg de més de 60 anys de carrera Gemma Cuervo ha treballat en més d’un centenar d’obres de teatre, una trentena de sèries de televisió i més de 60 pel·lícules.En l’actualitat, un dels papers que més reconeixement li ha comportat ha estat el que ha dut a terme a la sèrie ‘Aquí no hay quien viva’.