Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Geis demana respectar les competències de la Generalitat en el projecte d’homogeneïtzació de la Selectivitat

ACN Barcelona – La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha demanat respectar les competències de la Generalitat en el projecte d’homogeneïtzació de la Selectivitat que es planteja des […]

Agències 16/06/2022

ACN Barcelona – La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha demanat respectar les competències de la Generalitat en el projecte d’homogeneïtzació de la Selectivitat que es planteja des del govern espanyol. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha explicat que no tenen cap document per escrit sobre aquesta qüestió, i ha constatat que l’actual sistema amb les proves d’accés a la universitat “és el que pot marcar millor els interessos de les universitats catalanes, no des de Madrid”. D’altra banda, ha assegurat que actuaran judicialment en el cas del policia nacional infiltrat en el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC). Les relacions a nivell ministerial estan congelades.

Sobre les PAU, Geis ha indicat que estan demanant informació al ministeri sobre aquesta homogeneïtzació de les proves que es planteja des del govern espanyol. En tot cas, ha reivindicat el sistema català, amb unes proves més competencials que la resta que “s’ha de respectar”. “No m’agrada elevar el to si no tinc cap document, però el que farem sempre és defensar les competències de la Generalitat i un sistema universitari que té unes característiques diferenciades que s’han de respectar”, ha reblat la consellera, que ha constatat “tensions” entre el Ministeri d’Universitats i el d’Educació sobre aquesta qüestió.

Pel que fa al cas del policia infiltrat, ha indicat que estan estudiant quines actuacions judicials emprendre, ja que el jove va fer un examen amb una identitat falsa per accedir a la universitat. Però a més, ha remarcat que el departament també ha de vetllar pels drets dels estudiants perquè “puguin dur a terme la seva activitat política amb garanties en un estat democràtic”.