Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Gavà xifra en 2,7 MEUR els danys causats pel temporal Gloria

ACN Gavà.-Un informe elaborat per l’Ajuntament de de Gavà xifra en 2,7 MEUR els danys causats pel temporal Gloria al municipi i en 379.000 euros els costos directes que el […]

Avatar
Agències 31/01/2020

ACN Gavà.-Un informe elaborat per l’Ajuntament de de Gavà xifra en 2,7 MEUR els danys causats pel temporal Gloria al municipi i en 379.000 euros els costos directes que el consistori ha hagut d’assumir per fer actuacions d’urgència. Aquí es comptabilitzen despeses relacionades amb la neteja de la via pública, les actuacions a parcs i jardins, la retirada d’arbres caiguts o la reposició dels senyals de trànsit fets malbé, entre d’altres. Una de les zones més afectades és la platja de Gavà on reposar tota la sorra perduda tindrà un cost d’1,6 MEUR i reparar tot el mobiliari urbà gairebé 50.000 euros. Un altre dels espais afectats ha estat el delta del Llobregat al Parc Agrari on els pagesos han perdut més del 70% de la collida i els danys en les infraestructures s’eleven als 650.000 euros.

En el ple municipal celebrat aquest dijous, tots els grups van aprovar una declaració on s’insta al conjunt d’administracions a que impulsin accions d’urgència per disminuir l’impacte més immediat del temporal. A més, davant episodis que es repeteixen després de cada temporal com és la pèrdua de sorra a les platges, els talls de llum o els problemes de desguàs al Parc Agrari, reclamen que es coordinin mesures a mig i llarg termini per corregir les deficiències. La declaració política es traslladarà als governs català i espanyol, a Endesa, al Parc Agrari del Baix Llobregat i a la Cooperativa Agropecuària de Gavà.