Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Gavà s’oposa a una ampliació de l’aeroport del Prat que incrementi l’impacte acústic sobre el municipi

ACN Gavà.-L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que aquest dilluns s’ha reunit amb el president d’AENA, Maurici Lucena, ha tornat a reiterar que no donarà suport a una ampliació de l’aeroport […]

Avatar
Agències 27/01/2020

ACN Gavà.-L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que aquest dilluns s’ha reunit amb el president d’AENA, Maurici Lucena, ha tornat a reiterar que no donarà suport a una ampliació de l’aeroport del Prat que incrementi l’impacte acústic sobre el municipi. Durant la trobada, on el president d’AENA ha exposat les alternatives que s’estan estudiant per ampliar l’aeròdrom barceloní, l’alcaldessa de Gavà ha assegurat que la principal línia vermella és un canvi en l’operativa de pistes. Aquí, Sánchez ha recordat que les pistes independents ja van provocar una confrontació important amb el territori que, fins i tot, es va traduir en litigis en contra dels aleshores responsables d’AENA. “Aquesta és una opció que no podem admetre de cap de les maneres. Va en contra dels nostres interessos i d’allò que sempre hem defensat”, ha reblat.

L’alcaldessa també ha posat de manifest la unió del territori en la defensa de les pistes segregades. Així, ha lliurat al president d’AENA el manifest redactat fa uns mesos per plataformes i associacions veïnals de Gavà i de Castelldefels en què exposaven les seves reivindicacions, compartides pels dos ajuntaments. Raquel Sánchez ha traslladat al responsable d’AEN A la necessitat de conèixer i compartir totes les dades i estudis necessaris sobre el funcionament futur de l’Aeroport i el seu impacte acústic. En aquest sentit, ha manifestat la predisposició de Gavà a treballar conjuntament amb l’ens aeroportuari. L’alcaldessa ha expressat la voluntat de tractar aquesta qüestió en el marc del comitè executiu de l’Aeroport Regions Council, del qual n’és membre. L’ARC és un òrgan consultiu del Parlament Europeu que aplega una trentena de ciutats i regions que tenen en comú la seva proximitat a un aeroport internacional.