Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Gavà paralitza els permisos per instal·lar o ampliar habitatges d’ús turístic

ACN Gavà.-L’Ajuntament de Gavà ha aprovat la suspensió de llicències i comunicacions prèvies per a la instal·lació o ampliació d’habitatges d’us turístics. Actualment, el parc d’aquests habitatges al municipi, gairebé […]

Avatar
Agències 16/04/2019

ACN Gavà.-L’Ajuntament de Gavà ha aprovat la suspensió de llicències i comunicacions prèvies per a la instal·lació o ampliació d’habitatges d’us turístics. Actualment, el parc d’aquests habitatges al municipi, gairebé tots a la zona de Gavà Mar, és de 223, dels que 118 es van donar d’alta en el decurs de l’any passat. Davant d’aquest increment, el consistori paralitzarà durant un any la concessió de llicències, a fi i efecte d’estudiar la seva regulació a través d’un Pla Especial i evitar els efectes negatius que comporta aquesta ràpida implementació d’habitatges turístics des del punt de vista urbanístic, social i de desenvolupament turístic.

La futura regulació, a través d’un Pla Especial, garantirà de manera prioritària el dret fonamental a l’habitatge, garantint a la vegada l’habitabilitat, la convivència i el descans dels veïns; el dret a un medi ambient adequat i equilibrat, supervisant les condicions socioambientals de l’espai públic, la qualitat urbana i la mobilitat sostenible, així com la compatibilitat entre l’exercici del dret a la llibertat d’establiment i l’interès general.