Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Garzón condemna “l’assetjament” a la família de Canet de Mar però “no comparteix el seu criteri”

ACN Madrid.-El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha condemnat “qualsevol mena d’assetjament, persecució o pressió” a la família de Canet de Mar que ha forçat un 25% de classes en […]

Agències 10/12/2021

ACN Madrid.-El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha condemnat “qualsevol mena d’assetjament, persecució o pressió” a la família de Canet de Mar que ha forçat un 25% de classes en castellà a una classe de P5 d’una escola del municipi. Tanmateix, Garzón ha afirmat que “no comparteix el criteri que utilitza aquesta família”. “No crec que el castellà estigui en perill”, ha dit aquest divendres en una entrevista a TVE. Garzón ha argumentat que el castellà gaudeix de “privilegis” en relació amb les llengües minoritàries, com el català. El ministre ha opinat que el sistema d’immersió lingüística a Catalunya “ha funcionat bé” i ha remarcat que “tots els catalans poden emprar perfectament el castellà”.

Garzón ha criticat que la dreta “instrumentalitzi” la qüestió amb una mirada “estreta”. “Té al·lèrgia a la diversitat” i una “visió molt petita d’Espanya, on només caben uns quants i la resta és perillós”, ha criticat el ministre.