Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023

Garriga recorda la repressió i l’exili i reivindica el diàleg a l’acte institucional de la Diada a Madrid

|

- Publicitat -

ACN Madrid – La consellera de Cultura, Nàtalia Garriga, ha recordat aquest divendres que encara hi ha representants polítics catalans a l’exili i centenars de persones que afronten processos penals per l’1-O, i ha reivindicat el diàleg com a via de resolució del conflicte entre Catalunya i l’Estat. “Seguim treballant amb tota l’energia i la convicció en la defensa de l’amnistia i l’autodeterminació, i ho continuarem fent a través del diàleg i la negociació pensant en tothom”, ha dit a la clausura de l’acte institucional de la Diada a Madrid.

Segons Garriga, l’acord assolit perquè el govern espanyol reclami al Parlament Europeu que es pugui utilitzar el català, el basc i el gallec als plens d’aquesta institució és un exemple de les línies de treball que segueix el Govern per ampliar els drets dels ciutadans de Catalunya. “Això demostra com és d’important que hi siguem sempre, treballant per aconseguir que la gent necessita”.

Publicitat

“Les coses no passen per casualitat”, ha dit Garriga, que ha assegurat que “Catalunya votarà el seu futur” perquè l’autodeterminació “és la proposta més inclusiva i democràtica” i “mai hi renunciarem”.

Garriga ha presidit aquest divendres l’acte institucional de celebració de la Diada Nacional de Catalunya a la delegació del Govern a Madrid. L’acte, que ha tingut lloc als jardins del Centre Blanquerna, ha comptat també amb la presència de la delegada del Govern a Madrid, Ester Capella i una conferència-glossa a càrrec de la presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans Teresa Cabré i Castellví. Un cop acabat l’acte Roger Mas ha ofert un dels concerts del Festival Veu, que té lloc a la delegació fins al desembre del 2022.

Abans de Garriga ha pres la paraula la delegada del Govern, Ester Capella, que ha destacat la necessitat de fomentar i protegir la llengua i la cultura catalanes, i ha recordat que cal mostrar “fermesa en la defensa de l’escola en català”. “La preservació del model d’escola catalana i d’immersió garanteix l’aprenentatge del català i del castellà, i ha estat sempre així”, ha dit.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió