Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Garriga defensa la cultural com “la millor eina per garantir la igualtat d’oportunitats, l’equitat i la cohesió social”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Natàlia Garriga ha defensat aquest dijous la cultura com “la millor eina per garantir la igualtat d’oportunitats, l’equitat i la cohesió social”. La consellera de Cultura ho ha dit durant la cloenda del procés participatiu de la futura llei de drets culturals. Garriga ha participat a l’última taula sectorial amb entitats que treballen per la igualtat, la justícia i els drets humans, que ha tingut lloc a La Bonne, centre de cultura de dones Francesca Bonnemaison, a Barcelona. “Teniu un paper imprescindible en la nostra societat”, ha dit Garriga als representants de les entitats. “Sou la veu de les persones que no en tenen, o que no en tenen prou”.

La titular de la cartera de Cultura del Govern ha afirmat que la Llei de Drets Culturals és “pionera” a Catalunya i l’entorn “més immediat”, i s’ha mostrat convençuda que la cultura és “un dels quatre pilars de l’estat del benestar, juntament amb la sanitat, l’educació i els drets socials”. Per això ha defensat la llei perquè l’àmbit cultural “no disposa d’una legislació pròpia que en defineixi els drets i articuli el sistema que els ha de garantir”.

Publicitat

Durant tres mesos, el Departament de Cultura ha organitzat tres sessions en línia obertes a tothom i deu sessions més presencials que s’han dut a terme a Barcelona, Granollers, Tortosa, Manresa, Tremp, Lleida, Tarragona, Girona, Vilafranca del Penedès i Terrassa.

Les sessions participatives han comptat amb diferents perfils d’agents culturals; directius d’entitats culturals, i d’empreses del sector, artistes, representants i tècniques de l’Administració Local, activistes socials i representants d’associacions de migrants o de persones amb discapacitats, etc.

En paral·lel també s’han realitzat vuit sessions tècniques sectorials, comptant-hi la d’avui, amb una vuitantena de representants dels col·lectius d’artistes, creadors o tècnics, representants d’associacions empresarials, dels equipaments, del món de l’acadèmia, la cultura popular i la comunitària o el tercer sector social.

Amb totes les dades i propostes recollides a les sessions, el Departament de Cultura, amb el suport d’un equip de la Universitat de Barcelona, farà ara una anàlisi tècnica per incloure totes aquestes mirades i sensibilitats en el redactat de la futura llei, que pretén ordenar adequadament el sistema cultural de Catalunya.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió