Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

Garamendi veu “complicat” que les empreses puguin mantenir sis mesos la plantilla després dels ERTO

ACN Barcelona.-El president de la CEOE, Antonio Garamendi, veu “complicat” que les empreses puguin mantenir la plantilla sencera durant sis mesos després dels ERTO, un cop arrenqui l’activitat, malgrat que […]

Avatar
Agències 27/03/2020

ACN Barcelona.-El president de la CEOE, Antonio Garamendi, veu “complicat” que les empreses puguin mantenir la plantilla sencera durant sis mesos després dels ERTO, un cop arrenqui l’activitat, malgrat que aquesta és una de les condicions de la flexibilització d’aquests expedients. En una entrevista al diari ‘El Mundo’, el líder de la patronal espanyola reclama “molta més agilitat” en els ERTO i diu que un dels sectors que ho tindrà més complicat és el dels serveis i, en especial, el turisme. Així mateix, Garamendi es mostra en contra del confinament total i diu que “cal aconseguir que el país no es pari” perquè està en joc “la recuperació quan tot això acabi”. “Una fàbrica no ha de funcionar com un dilluns, però pot funcionar com un diumenge”, afirma.

El president de la CEOE tampoc defensa la suspensió del pagament d’impostos, perquè diu que cal que l’Estat pugui funcionar. “Si no funciona l’Estat, caiem tots”, defensa. En aquest sentit, creu que quan acabi la crisi sanitària caldrà “una altra política econòmica perquè el país s’aixequi”. Segons ell, s’hauran d’aplicar “altres mesures amb molt més rigor pressupostari i ortodòxia econòmica”. Garamendi també alerta del perill que, des del seu punt de vista, podria suposar la derogació final de la reforma laboral del PP. “No enteníem abans la derogació de la reforma laboral, i ara encara l’entendríem menys”, indica. “Els ERTO d’ara són la reforma laboral flexibilitzada. Com es toqui la reforma laboral i s’inclogui rigidesa, aconseguiran que els empresaris no puguin tirar endavant”, diu. El president de la CEOE també diu que cal “facilitar la mobilitat amb seguretat” perquè “la gent ha de poder anar a treballar”. “La cadena de valor no es pot parar, hi ha fàbriques molt importants que són necessàries, i no podem oblidar l’energia, o l’aigua. La gent n’ha de ser conscient”, diu.