Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Garamendi (CEOE), sobre els indults: “Si això acaba en què les coses es normalitzen, benvinguts siguin”

ACN Madrid.-El president de la CEOE, Antonio Garamendi, s’ha mostrat a favor dels indults als presos independentistes si contribueixen a “normalitzar” la situació a Catalunya. “Si això acaba en què […]

Avatar
Agències 17/06/2021

ACN Madrid.-El president de la CEOE, Antonio Garamendi, s’ha mostrat a favor dels indults als presos independentistes si contribueixen a “normalitzar” la situació a Catalunya. “Si això acaba en què les coses es normalitzin, doncs benvinguts siguin”, ha dit aquest dijous al matí en una entrevista a La 2 i Ràdio 4. El president de la patronal ha subratllat que dins la CEOE “hi ha moltes opinions” i ha explicat que el món de l’empresa catalana “ho veu des d’un punt de vista”, expressat ahir dimecres al Cercle d’Economia, mentre que a altres punts de l’Estat espanyol es veu des d’una altra perspectiva. Garamendi ha recordat que indultar és una “facultat del govern” dins de “l’estat de dret”.

Garamendi ha dit que “les posicions maximalistes i més radicals no són bones” i ha apostat per “caminar plegats”. En aquest sentit, ha vist positiva la fotografia del president del Govern, Pere Aragonès, amb el rei Felip VI perquè “tot el que sigui un apropament” i “diàleg” és “bo”.El president de la patronal ha volgut aclarir en una atenció als mitjans posterior al Cercle d’Economia que quan ha parlat de “retorn a la normalitat” fa referència al fet que “la gent compleixi la Constitució” i “respecti la llei”. És aquesta la normalitat a la qual dona la “benvinguda”.”El que volem sempre és estabilitat política”, ha dit Garamendi, que ha remarcat que “normalitat significa estabilitat” i “respecte a la llei”. El president de la CEOE ha dit que la patronal no té una “opinió taxativa” sobre els indults i ha recordat que l’organització defensa “la unitat d’Espanya”.