Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Garamendi carrega contra el govern espanyol per l’acord de l’SMI: “Era una foto. No era una negociació”

ACN Madrid – El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha carregat contra el govern espanyol per l’acord d’augment del salari mínim interprofessional (SMI) a 1.080 euros anunciat aquest dimarts. […]

Agències 01/02/2023

ACN Madrid – El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha carregat contra el govern espanyol per l’acord d’augment del salari mínim interprofessional (SMI) a 1.080 euros anunciat aquest dimarts. En una entrevista a ‘El Mundo’, el líder patronal ha defensat que la patronal no va assistir a la reunió amb l’executiu estatal i els sindicats perquè “era una foto, no era una negociació”. Per Garamendi, el pacte “estava decidit” abans de la trobada. El dirigent de la CEOE ha respost a les crítiques del secretari d’Estat d’Ocupació, Joaquín Pérez Rey, tot afirmant que “l’irresponsable és ell per no contestar a la nostra proposta des de fa 15 dies”.

Segons Garamendi, aquesta pujada del 8% de l’SMI “no crearà ocupació” i provocarà que es deixin de fer contractacions previstes. “Hi ha sectors en els que es reduirà l’ocupació, com ara el de les treballadores de la llar o les persones que atenen a dependents”, ha dit.  La proposta de la patronal era d’apujar els sous més baixos un 4%.

El líder patronal ha afirmat que “està clar que entrem en un any polític”, en referència a les eleccions, i ha demanat que es deixi espai a la negociació col·lectiva per firmar convenis per sectors. Garamendi també ha acusat el govern espanyol d’acabar amb el pacte de rendes per combatre la inflació apujant l’SMI, les cotitzacions i les pensions.

El líder patronal ha afegit que “serà molt difícil” arribar a acords com el de les pensions “amb aquesta campanya de membres del govern contra el món de l’empresa, que és el que crea riquesa, crea ocupació i paga impostos”.