Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Gala Pin renuncia a repetir com a regidora a l’Ajuntament de Barcelona

ACN Barcelona.-L’encara regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, renuncia a repetir com a regidora a l’Ajuntament de Barcelona i anirà només a un lloc simbòlic a la llista de Barcelona […]

Avatar
Agències 15/04/2019

ACN Barcelona.-L’encara regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, renuncia a repetir com a regidora a l’Ajuntament de Barcelona i anirà només a un lloc simbòlic a la llista de Barcelona en Comú, en el número 37, per mostrar el seu suport al projecte liderat per Ada Colau. Així ho ha anunciat en una entrevista a ‘El Periódico’, en què afirma que continua creient “molt” en el projecte del partit però que està “molt cansada”. Amb tot, avança que farà “tot el possible” perquè Barcelona en Comú surti reforçat de les eleccions i que, posteriorment, seguirà el projecte des de segona fila. “Colau m’ha transmès a tota hora que, si em retirava per un motiu honest i sincer, com ho és que no puc més, ho respectaria”, ha precisat.

En aquesta línia, assegura que no creu que els propers quatre anys pogués estar al 100% en política com requereix la institució i fa un balanç positiu del seu pas per l’Ajuntament de Barcelona, en què s’ha complert “gran part” de les reivindicacions veïnals i s’ha lluitat contra el narcotràfic. Alhora, també posa en valor la tasca feta en habitatge, “molta més que qualsevol govern municipal”. Pin ha insistit en la importància de no perdre “l’ancoratge” amb la realitat, una circumstància que creu que, en general, a Barcelona en Comú no s’ha produït–”uns més i altres menys”, precisa- i lamenta que en alguns moments hagin caigut en la lògica de partit. Fer d’ajuntament i Generalitat alhoraSegons la regidora de Ciutat Vella, el més difícil ha estat la tensió amb els ‘lobbies’ turístics, en què afirma que no han trobat ningú a l’altre costat de la plaça Sant Jaume. També lamenta que durant la legislatura han hagut de fer de Generalitat i consistori alhora. EI moment “més difícil” es va produir en l’últim ple, quan van haver de retirar la rescissió de la cessió del MACBA a la Misericòrdia un dijous a les nou de la nit i en, afirma, que va veure “gent absolutament desesperada” i en què no tenia “més eines per intervenir-hi”. Amb tot, es mostra esperançada pel nou CAP al Raval: “Queda un plenari. A veure”.