Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Gala Pin nega haver-se beneficiat de portes giratòries i acusa JxCat d’ús partidista de la resolució del Comitè d’Ètica

ACN Barcelona.-L’exregidora de Barcelona en Comú (BComú) Gala Pin nega haver-se beneficiat de portes giratòries gràcies al seu pas pel consistori. Pin, que va ser regidora de Ciutat Vella, ha […]

Agències 11/03/2021

ACN Barcelona.-L’exregidora de Barcelona en Comú (BComú) Gala Pin nega haver-se beneficiat de portes giratòries gràcies al seu pas pel consistori. Pin, que va ser regidora de Ciutat Vella, ha rebutjat les acusacions de JxCat en una entrevista al programa ‘bàsics’ de betevé. En l’entrevista, afirma que el projecte pel qual va treballar durant sis mesos a la fundació Goteo venia precisament d’una subvenció que dona la Generalitat. Pin ha reconegut que la mateixa fundació havia rebut subvencions de l’Ajuntament de Barcelona i també havia tingut un conveni amb una àrea del consistori però defensa que ella no havia participat en les subvencions i que l’àrea del conveni signat no era cap de les seves.

En canvi, ha dit, sí que ha rebutjat altres feines d’entitats que sí que tenien convenis amb les seves regidories. Segons ha afirmat, va traslladar una consulta oral relacionada amb l’oferta de Goteo i els serveis del consistori van dir-li que es tractava de no treballar amb entitats o projectes que tinguin convenis amb les que havien estat les seves regidories. Tot i això, quan va conèixer que JxCat havia fet una consulta al Comitè d’Ètica va demanar per precaució a la fundació que no li renovessin el contracte. Així, en total va treballar-hi sis mesos i després ha estat a l’atur. “Seria una corrupta molt ‘pringada’ si el cas de portes giratòries és cobrar 1.500 euros sis mesos”, ha conclòs Pin, que ha demanat no “banalitzar” la corrupció. En aquest sentit, ha lamentat “l’ús partidista” fet per JxCat de la resolució del Comitè d’Ètica del consistori.