Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Gairebé una cinquantena de joves participaran al 17è Concurs Internacional de Música de les Corts

ACN Barcelona.-El Concurs Internacional de Música de les Corts reprèn la seva activitat normal després que l’any passat s’hagués de cancel·lar dues vegades a causa de la situació sanitària. En […]

Avatar
Agències 02/07/2021

ACN Barcelona.-El Concurs Internacional de Música de les Corts reprèn la seva activitat normal després que l’any passat s’hagués de cancel·lar dues vegades a causa de la situació sanitària. En aquesta 17a edició, que es farà entre el 5 i el 10 de juliol, hi participaran 47 joves d’entre 18 i 35 anys que comencen la seva carrera. Una quinzena d’aquests són de Catalunya, onze són de la resta de l’Estat espanyol, set són europeus, un és americà i tres són del continent asiàtic. Els guanyadors s’enduran un premi en metàl·lic de tres mil euros i de mil, els finalistes. Com a premi especial, s’atorgarà un “book fotogràfic” realitzat per l’estudi Antoni Bofill i el premi del públic, In Memoriam Oroitz Maiz Morea (1984-2015), al qual optaran els finalistes.

El concurs està organitzat per l’Escola de Música A Tempo, el Districte de les Corts i l’entitat Per l’Altre Cor Cremat i té com a únic objectiu potenciar les carreres professionals dels joves talents de la música clàssica. El certamen té dues categories: cant i instrumental. I a més dels premis econòmics, el festival facilitarà que els músics puguin fer gires per donar a conèixer el seu repertori.En roda de premsa la directora d’A Tempo, Sílvia Chocrón, i una de les impulsores del certamen ha s’ha mostrat satisfeta de que s’hagin incorporat nous premis a aquesta edició i ha considerat que el certamen segueix un bon rumb. Chocrón ha destacat la importància de la cultura durant la pandèmia perquè ens “ha acompanyat en moments difícils”. “Sense cultura no hi ha res”, ha conclòs.El secretari del jurat, Ricard Estrada, ha reiterat que aquest concurs va dirigit als joves que volen entrar al mercat i ha destacat que un dels motius pels quals va néixer el concurs va ser per potenciar la música de cambra perquè malauradament en aquest àmbit els joves encara no tenen una plataforma per donar-se a conèixer i rodar-se.Dins de la categoria d’instrumental poden concursar solistes i també conjunts de cambra amb un màxim de cinc membres. El concurs es desenvoluparà entre el 5 i el 10 de juliol en tres fases: una de selecció que es farà al centre cívic Josep M. Trias i Peitx entre el 5 i el 6 de juliol; una de concert que es farà al centre cívic Can Deu el 7 i el 8 de juliol i una fase final que es farà el dissabte 10 de juliol a l’Auditori AXA. El veredicte del jurat i el lliurament dels premis també es farà el dia de la final.