Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Gairebé 190 persones amb discapacitat de centres residencials de Barcelona han patit la covid-19

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona, a través del consorci de Serveis Socials, ha fet seguiment d’una setantena de centres residencials i llars residències durant la crisi sanitària. En total ha recollit […]

Avatar
Agències 13/06/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona, a través del consorci de Serveis Socials, ha fet seguiment d’una setantena de centres residencials i llars residències durant la crisi sanitària. En total ha recollit informació de 1.026 usuari, 186 dels quals han patit la covid-19. En la majoria de casos, però, “l’estat de salut previ ha estat la principal causa de mort”. Segons un comunicat del consistori, el 90% dels afectats ha superat la malaltia però 15 han mort. En els darrers tres mesos l’ajuntament ha atès en tres equipaments –la Casa del Mar, la Llar Sant Sebastià i el Pis Viladomat- 109 ciutadans amb patologies prèvies i risc de contagi per evitar l’expansió del virus a les residències.

Els 109 atesos en els equipaments municipals es van recuperar i van poder tornar a les seves llars però, segons el consistori, la situació ha evidenciat “la necessitat de més habitatges i nous models d’atenció per fer front a futures crisis sanitàries”.Paral•lelament, els dos Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP), gestionats per l’Ajuntament de Barcelona a través de l’IMPD, han fet 6.431 seguiments telemàtics a 1.100 famílies amb infants amb discapacitat o amb problemes de desenvolupament de 0 a 6 anys. També s’han realitzat 2.287 atencions terapèutiques a distància i s’han elaborat i difós 116 vídeos i materials per a les famílies.La pandèmia ha colpejat especialment la situació de les persones amb discapacitat que treballen perquè ha afectat molt directament el sector serveis, un del que proporciona més ocupació a aquest col·lectiu. L’Equip d’Assessorament Laboral (EAL) de l’IMPD i 10 entitats més del territori formen la Xarxa per a la Inclusió Laboral de Barcelona (XIB), que ha assessorat i acompanyat a les 1.903 persones ateses durant el 2019, ha detectat que l’1 d’abril el 35% d’aquestes persones amb discapacitat que tenien contracte havien perdut la feina o estaven afectades per un ERTO.