Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Funcionaris de presons demanen a Ciuró que no es relaxin els aïllaments i els doni suport

ACN Barcelona.-Prop de 200 funcionaris de presons, de l’àrea de vigilància interna, s’han manifestat aquest divendres al matí a la plaça Sant Jaume de Barcelona per demanar que la nova […]

Agències 11/06/2021

ACN Barcelona.-Prop de 200 funcionaris de presons, de l’àrea de vigilància interna, s’han manifestat aquest divendres al matí a la plaça Sant Jaume de Barcelona per demanar que la nova consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, escolti les seves reivindicacions. Sobretot volen que se’ls valori professionalment i els donin eines, formació i autoritat per resoldre els conflictes amb els interns. Així, per exemple, demanen que no es relaxin les mesures als departaments especials de règim tancat (DERT), que la Generalitat vol minimitzar i que els funcionaris demanen que es mantinguin com fins fa un temps perquè els interns no es revoltin contra els vigilants.

Convocats per la plataforma Marea Blava, i amb el suport de petits sindicats del sector, els funcionaris s’han trobat a la plaça de la Catedral i han anat amb xiulets, botzines i petards fins davant del Palau de la Generalitat, on han seguit fent soroll. Pancartes, samarretes, pots de fum blau, caretes del secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, i un ninot amb la cara d’una alt càrrec de presons han acompanyat la mobilització.El portaveu de la plataforma ha criticat els grans sindicats per no donar-los suport i ha demanat a la nova consellera que trepitgi els mòduls i els patis de les presons per escoltar les reivindicacions del col·lectiu. Així, demanen que es puguin prejubilar amb condicions raonables o que tinguin la possibilitat de fer segona activitat i se’ls reconegui la seva experiència. També ha criticat que es vulguin relaxar algunes mesures dels DERT i posar 25 habitacions encoixinades a les presons, que costen uns 30.000 euros cadascuna, segons ell.En aquest sentit, ha criticat alguns expedients disciplinaris oberts a alguns funcionaris per intervencions amb interns violents arran d’una última circular que ha canviat alguns criteris d’actuació. Tot i això, han criticat sobretot l’actitud i actuació del Departament de Justícia en els últims cinc anys. El portaveu també ha defensat el paper dels funcionaris durant la pandèmia.