Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Funcas revisa a l’alça la previsió mitjana d’inflació anual i la situa al 8,9%

ACN Madrid – Funcas ha revisat a l’alça la previsió de la mitjana d’inflació anual i l’ha situat al 8,9%, gairebé dos punts per sobre de l’última estimació, segons ha […]

Agències 13/07/2022

ACN Madrid – Funcas ha revisat a l’alça la previsió de la mitjana d’inflació anual i l’ha situat al 8,9%, gairebé dos punts per sobre de l’última estimació, segons ha detallat el centre d’anàlisi en un comunicat. L’entitat ha revisat els càlculs davant els resultats d’inflació publicats aquest dimecres per l’INE, que “han superat àmpliament les expectatives”. Així, Funcas preveu que l’IPC es mantingui per sobre del 10% durant el juliol i l’agost, comenci a baixar a la tardor i al desembre se situï al voltant del 8%. La inflació subjacent, que exclou els aliments no elaborats i els productes energètics, segons Funcas, es mantindrà sobre el 6%. De cara el 2023, el centre d’estudis preveu que la mitjana d’inflació general estigui en un 4,8%.

Al maig Funcas situava la mitjana d’inflació anual de l’Estat al 7%. La revisió a l’alça arriba després que l’INE hagi publicat que l’IPC a l’Estat es va enfilar fins al 10,2% al juny, la taxa més alta des de l’abril del 1985.