Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

FTC reclama que la taula de negociació de Continental abordi les “garanties” de futur als empleats

ACN Barcelona.-La secció sindical de la FTC ha reclamat que la taula de negociació de Continental a Rubí, constituïda pels sindicats representats en el comitè d’empresa i la direcció de […]

Avatar
Agències 27/01/2020

ACN Barcelona.-La secció sindical de la FTC ha reclamat que la taula de negociació de Continental a Rubí, constituïda pels sindicats representats en el comitè d’empresa i la direcció de la multinacional alemanya, abordi les “garanties de futur” de les condicions laborals dels empleats. El col·lectiu considera que la taula negociadora “no s’hauria de limitar” a tractar una possible venda de la planta, sinó que hauria d’abordar “de forma transparent i clara” les condicions laborals i les hipotètiques indemnitzacions dels treballadors. “És necessari contemplar i arribar a acords que ofereixin alternatives dignes i suficients per a aquelles persones que, amb reconversió o sense, vegin extingits els seus llocs de feina”, ha manifestat la FTC a través d’un comunicat.

Per a la secció sindical de l’organització, cal fixar unes condicions laborals que es mantinguin en cas que arribi un comprador. FTC també ha manifestat que aquestes qüestions “tan dures i complexes” no es poden resoldre en els trenta dies que dura el període de consultes d’un acomiadament col·lectiu. En aquest sentit, ha convidat a l’empresa a “demostrar que la constitució d’una taula negociadora no és una maniobra dilatòria ni una gran cortina de fum” per parar les vagues. La multinacional alemanya va paralitzar l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) previst pel 5 de febrer a conseqüència de les “exigències” dels representants de la plantilla de negociar les condicions d’extinció dels contractes. La decisió es va prendre la setmana passada en el marc de la reunió de mediació celebrada entre la direcció de l’empresa, els representants de treballadors de les plantes de Rubí i representants de la Conselleria de Treball de la Generalitat de Catalunya. En la reunió també es va firmar la cancel·lació de la vaga prevista per divendres passat i es va acordar la creació d’una mesa de negociació amb la mediació de la Generalitat. “No permetrem que els empleats renunciïn ara als seus drets i a l’obtenció d’indemnitzacions dignes perquè després, transcorregut un temps, el nou inversor incompleixi els compromisos adquirits i els treballadors perdin els llocs de treball en condicions molt pitjors”, han manifestat des de la secció sindical de la FTC.El col·lectiu tem un desenllaç semblant al de l’antiga Valeo on, segons la FTC, els treballadors van renunciar als acords d’indemnització a canvi de mantenir els llocs de feina i amb garanties d’estabilitat de tres anys. Unes promeses que “es van incomplir des del primer moment”.