Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Fruita amb Justícia Social denuncia que la Paeria de Lleida “deixa sota la pluja” una cinquantena de persones

ACN Lleida.-La Plataforma Fruita amb Justícia Social denuncia que la Paeria de Lleida ha tancat aquest dissabte al matí el pavelló 4 de Fira de Lleida, als Camps Elisis, sense […]

Agències 07/11/2020

ACN Lleida.-La Plataforma Fruita amb Justícia Social denuncia que la Paeria de Lleida ha tancat aquest dissabte al matí el pavelló 4 de Fira de Lleida, als Camps Elisis, sense tenir en compte la pluja i “deixant a la intempèrie sense poder refugiar-se” a la cinquantena de persones que han passat la nit a l’interior d’aquest recinte, en el marc del Pla Iglú. Critiquen que, malgrat la pluja, el servei d’allotjament nocturn per a persones vulnerables ha tornat a tancar les portes a les 8 del matí i fins les 9 del vespre sense oferir una alternativa als usuaris que ja de per sí es troben en situació de vulnerabilitat. La plataforma també insisteix que la Guàrdia Urbana continua “assetjant” el persones sense sostre als Camps Elisis.

Com ja va denunciar dimecres, Fruita amb Justícia Social ha tornat a acusar la Paeria de Lleida de voler desallotjar les persones sense sostre que dormen als Camps Elisis. La plataforma explica que diversos usuaris han relatat que la Guàrdia Urbana els diu que se’n vagin “al barri”, en referència al centre històric de la ciutat. A més, afegeixen que abans de les 8 del matí els agents es personen per llençar a les escombraries pertinences d’aquestes persones, com ara roba, aliments o cartrons, entre altres.La plataforma ja va denunciar aquesta setmana el “desproporcionat” dispositiu policial i va explicar que hi ha testimonis que van veure un agent espentejant un home gran, fet que li va provocar contusions. En aquest sentit, han afegit que “la intimidació de la Guàrdia Urbana no s’atura” i que després d’aquests fets els agents van tornar al lloc a identificar-lo. A tots aquests “despropòsits”, Fruita amb Justícia Social afegeix que els continuen arribant queixes de diversos usuaris del pavelló que asseguren haver rebut missatges racistes. Entre aquests, expliquen que personal municipal ha dit a algunes persones que “si volen menjar han de dirigir-se a la mesquita”. “Es tracta de missatges racistes, intolerables sempre, però encara més venint de servidors públics”, assenyalen en el comunicat.La Plataforma Fruita amb Justícia Social explica que la majoria d’aquests usuaris són persones temporeres que s’han quedat sense feina i sense la possibilitat de viatjar a altres llocs per buscar-ne, degut a les restriccions per frenar la pandèmia.