Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023
Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023

Fruita amb Justícia Social celebra que el Govern elabori un mapa d’allotjaments per a temporers

|

- Publicitat -

ACN Lleida – La Plataforma Fruita amb Justícia Social celebra que el Govern elabori un mapa d’allotjaments públics i privats per a temporers, tal com va anunciar dimarts el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé. L’entitat recorda que ja havia plantejat aquesta proposta el 2018 en una reunió amb representants del Govern. “Portem anys reclamant aquesta informació perquè sense disposar-ne no es poden donar respostes eficients a la manca d’allotjaments dignes -estipulats per conveni- per a aquest col·lectiu, sense el qual seria impossible que arribés la fruita a taula”, assenyalen. D’altra banda, la plataforma demana a la Paeria que aclareixi si la licitació de casetes prefabricades per a aquest estiu posposa l’equipament comunitari previst a Pardinyes.

Fruita amb Justícia Social també valora positivament que el Govern estudiï habilitar una línia d’ajuts per construir i ampliar allotjaments per a temporers amb vista a futures campanyes fruiteres, tot i que la plataforma demana “que es faci efectiu amb la màxima celeritat”. L’entitat recorda que amb el seu Manifest Campanya fruita amb justícia social de juny del 2018, al qual es van adherir una cinquantena d’entitats d’arreu de Catalunya i l’Estat, reclamava a la Generalitat “obrir una línia de finançament per a les empreses agràries per a la creació d’allotjaments, i recuperar la gestió pública dels allotjaments municipals que ara es troben en mans privades”.

Publicitat

Altrament, la plataforma convida, tant al Govern com a la resta d’administracions, a “no etiquetar la situació dels treballadors temporers que arriben en cerca de feina de ‘sensellarisme'” i a “complir amb l’obligació de facilitar-los allotjament fins que aconsegueixen feina, quan llavors l’obligació passar a ser dels contractadors”.

Fruita amb Justícia Social lamenta que un cop més la plataforma no fos convidada a la reunió de la Comissió campanya fruita, tot i ser “l’única entitat al territori dedicada específicament a la campanya”. En aquest sentit, demana a la delegació del Govern a Lleida poder participar en futures reunions.

<strong>Casetes prefabricades</strong>

Davant la licitació per part de l’Ajuntament de Lleida del contracte per instal·lar al pavelló 3 de Fira de Lleida casetes prefabricades per allotjar temporalment temporers l’estiu del 2022, Fruita amb Justícia Social demana a la Paeria que aclareixi si aquesta licitació suposa posposar, i per quant temps, la posada en marxa de l’equipament comunitari de múltiples usos (ECMU) que havia d’entrar en funcionament aquest estiu. 

D’altra banda, demana a l’Ajuntament de Lleida que convoqui “amb urgència” la Xarxa d’entitats socials d’atenció a les necessitats bàsiques de les persones perquè informi del dispositiu d’atenció als temporers que preveu per a aquest estiu i, en aquest sentit, la plataforma demana que es consensuï el model de gestió d’aquest dispositiu.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió