Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

‘Frontera oscura’ de Sabino Cabeza, novel·la guanyadora del XV Premi Minotauro

ACN Barcelona.-‘Frontera oscura’ de Sabino Cabeza ha estat la novel·la guanyadora del XV Premi Minotauro, que s’ha anunciat aquest dimecres, un “‘space opera’ ambientada en l’any 2560”. ‘Frontera oscura’, s’ha […]

Avatar
Agències 09/09/2020

ACN Barcelona.-‘Frontera oscura’ de Sabino Cabeza ha estat la novel·la guanyadora del XV Premi Minotauro, que s’ha anunciat aquest dimecres, un “‘space opera’ ambientada en l’any 2560”. ‘Frontera oscura’, s’ha destacat des de l’editorial i el premi, és una novel·la escrita en el marc de “la millor tradició de les històries d’aventures espacials, amb un alt component d’empoderament femení i que remarca la col·laboració com alternativa a les confrontacions”. L’obra guardonada rebrà 6.000 euros i es publicarà el proper 6 d’octubre. L’editorial del Grup Planeta presentarà l’obra en el marc del Festival de cinema de Sitges.

La història s’ubica a l’any 2560, un moment en el qual la humanitat ha aconseguit estendre’s per 8.000 planetes gràcies a uns motors que permeten els salts Inspacio-Expacio. La capitana Florence Schiaparelli, coneguda a la Flota Federal com Florence Media Vida, i la tripulació de la Banshee tenen com a missió obtenir totes les dades possibles del forat negre que ella mateixa ha batejat com l’Ull de Déu. El certamen ha rebut enguany un total de 449 manuscrits procedents de diversos països, però principalment Espanya, Mèxic, Argentina, Xile i Colòmbia. El jurat ha estat format per Laura Fernández (periodista i escriptora), Sofía Rhei (escriptora), Blanca Rodríguez (presidenta de l’Associació Espanyola de Fantasia, Ciència Ficció i Terror), Pablo Tébar (escriptor i guionista, Premi Minotauro 2017) i Roberto Jiménez (periodista del portal tecnològic Xataka).