Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Front comú municipal contra la instal·lació de grans pantalles opaques a les vies del tren

ACN Vilanova i la Geltrú.-Alcaldes i regidors de 23 municipis de la costa de Barcelona i Tarragona s’han reunit aquest dijous a la tarda de forma telemàtica per abordar la […]

Avatar
Agències 20/05/2021

ACN Vilanova i la Geltrú.-Alcaldes i regidors de 23 municipis de la costa de Barcelona i Tarragona s’han reunit aquest dijous a la tarda de forma telemàtica per abordar la problemàtica comuna del projecte d’instal·lació de grans pantalles acústiques opaques en zones urbanes per pal·liar el soroll del pas dels trens. Els ajuntaments no estan d’acord amb aquesta solució, de la qual critiquen “el fort impacte visual i paisatgístic”. Els representants polítics municipals aplegats avui en resposta a la convocatòria de l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú s’han compromès a avançar units per fer front comú contra el projecte. Alguns d’ells han indicat que encara no han estat informats del projecte d’Adif.

En la trobada s’ha acordat la coordinació tècnica col·lectiva entre tots els ajuntaments i l’inici del treball municipal conjunt per sol·licitar reunions amb la Generalitat, perquè hi intercedeixi políticament.El col·lectiu d’ajuntaments afectats també reclamarà reunions amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i amb Adif per conèixer el projecte en la seva totalitat, i cercar altres alternatives menys agressives per als entramats urbans.