Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Franco Fagioli, Jeanine De Bique, Philippe Jaroussky i Javier Camarena, protagonistes dels cicles lírics del Palau

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – ‘Rinaldo’ i ‘Tolomeo’ de Händel i ‘L’incoronazione di Poppea’, de Monteverdi, amb les veus destacades de Franco Fagioli, Jeanine De Bique i Carlo Vistoli, seran les tres òperes barroques del cicle Palau Òpera per a la temporada 2023-2024, mentre que Philippe Jaroussky, Ermonela Jaho, Javier Camarena, Katharina Konradi, Jakub Józef Orlinski i Sara Blanch són els protagonistes del cicle Palau Grans Veus. Així mateix, Albert Guinovart estrenarà Simfonia dels Àngels’ amb la soprano Ermonela Jahoen, en homenatge a Victoria de los Ángeles. Mercedes Conde, directora artística adjunta del Palau de la Música Catalana, ha remarcat que els dos cicles són la proposta lírica del Palau i els dos presenten “grans cantants en formats diferents”.

Obrirà la temporada d’òpera, ‘Rinaldo’, de G. F. Händel (06.02.24), la primera òpera escrita en italià per a un teatre de Londres i estrenada a la capital anglesa el 24 de febrer de 1711. Amb llibret de Giacomo Rossi, l’obra està basada en el poema èpic Gerusalemme liberata de Torquato Tasso, que explica un episodi de les Creuades per alliberar Jerusalem. La versió al Palau serà a càrrec de l’ensemble Les Accents, fundat per Thibault Noally. Pel que fa l’elenc vocal, el contratenor protagonista de Rinaldo és Carlo Vistoli i per altres veus de referència com Joyce DiDonato o Cecilia Bartoli.

Publicitat

El segon títol que es presenta és ‘L’incoronazione di Poppea’, de Claudio Monteverdi (16.03.24), estrenada l’any 1642 a Venècia, una obra en què s’observa la plena maduresa de Monteverdi. Amb llibret de Giovanni Francesco Busenello, en l’òpera de Monteverdi és la relació adúltera entre Poppea i Neró el que acaba triomfant, encara que sigui una victòria històricament transitòria i superficial. Al Palau, l’òpera serà interpretada per The English Concert, dirigida per Harry Bicket i comptarà amb la participació del Cor de Cambra del Palau de la Música. Jeanine De Bique encapçala el repartiment.

Tancarà la temporada d’òpera ‘Tolomeo’, de Händel (29.05.24), en una producció que es tracta de la reconstrucció històrica, 300 anys després de la seva estrena, de l’orquestra que Händel feia servir cap al 1730. Al Palau es podrà sentir la primera interpretació en temps moderns amb la instrumentació original de Londres de 1730. Una coproducció amb Kammerorchester Basel i Il Giardino Armonico. La proposta compta amb un elenc encapçalat pel rol titular de l’òpera amb el contratenor argentí Franco Fagioli, que oferirà la seva primera òpera al Palau.

<strong>Palau Grans Veus</strong>

El contratenor Philippe Jaroussky acompanyat de Le Concert de la Loge, sota la direcció de Julien Chauvin, serà l’encarregat d’obrir el cicle Palau Grans Veus (04.12.23). Jaroussky interpretarà un concert amb àries d’òperes poc conegudes de compositors del barroc tardà com Hasse, Jomelli o bé el propi Händel i d’autors menys coneguts com Leo, Valentini, Traetta, Bernasconi i Ferrandini.

La següent cita la protagonitzarà Javier Camarena (10.01.24), que tornarà al Palau per oferir un recital d’àries i cançons d’òpera amb el pianista Àngel Rodríguez, després del seu debut a la sala modernista el gener de 2021. El 25 de gener serà el torn de Jakub Józef Orlinski, que actuarà amb el pianista també polonès Michał Biel, amb qui va debutar a Barcelona dins el cicle LIFE Victoria.

En una coproducció amb la Franz Schubert Filharmonia, el Palau presentarà la soprano albanesa Ermonela Jaho, en un dels concerts homenatge a Victoria de los Ángeles en el centenari del seu naixement (19.02.24). El concert inclourà també una estrena mundial molt especial del pianista i compositor Albert Guinovart, que va ser el darrer pianista acompanyant de Victoria de los Ángeles. Amb el títol ‘Simfonia dels Àngels’ es tracta d’un homenatge a la soprano catalana amb cites de les òperes més famoses del seu repertori, que seran interpretades per Jaho.

Albert Guinovart ha destacat de Victoria de los Ángeles “el seu mestratge de com trepitjar un escenari i la comunicació amb el públic”. Això, ha explicat, ho volia transmetre a través de la seva música.

<strong>Katharina Konradi</strong>

La següent cita la protagonitzarà soprano Katharina Konradi (22.02.24 ), en un concert coproduït amb l’Associació Franz Schubert en el marc de la Schubertíada a Barcelona. El concert inclourà també Schubert, el rei del Lied, amb clàssics com Nacht und Träume i Ständchen. En aquest concert, la cantant estarà acompanyada per l’emergent pianista especialista en Lied, Ammiel Bushakevitz.

Tancarà el cicle Palau Grans Veus la soprano Sara Blanch (02.05.24). A la sala modernista ja ha actuat diverses vegades com a solista, però aquest serà el seu debut en recital en solitari com a Gran Veu. Acompanyada al piano per Albert Guinovart, Blanch oferirà cançó catalana i àries d’òpera del repertori italià que domina.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió