Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Francesc Cúellar opta al premi al millor film de l’Atlàntida Film Fest 2022 amb ‘Jusqu’ici tout va’

ACN Barcelona – Francesc Cuéllar (1993) és un dels 13 directors que opten al premi al millor film de l’Atlàntida Film Fest 2022. Amb la seva òpera prima ‘Jusqu’ici tout […]

Agències 15/07/2022

ACN Barcelona – Francesc Cuéllar (1993) és un dels 13 directors que opten al premi al millor film de l’Atlàntida Film Fest 2022. Amb la seva òpera prima ‘Jusqu’ici tout va’, rodada en català i coprotagonitzada per l’actor juntament amb Lola Marceli, Cuéllar es cola entre els candidats amb una ficció sobre els límits entre actors i directors als rodatges en l’era del post ‘#metoo’. De fet, la secció oficial a concurs és la gran novetat de la 12a edició del festival, que se celebra a cavall entre la plataforma Filmin (amb un programa de 100 títols del 24 de juliol al 24 d’agost) i la seva seu física a Palma, del 24 al 31 de juliol. El leitmotiv del certamen són enguany els dilemes i conflictes que travessen les noves generacions d’europeus.

El gran premi del festival està dotat amb 10.000 euros a destinar a la distribució del film guanyador. El guardó el decidirà un jurat format per Leticia Dolera, Eneko Sagardoy, Nacho Vigalondo i els estudiants Mateu Bibiloni, Paula Martín i Sophi Burüer. També es lliurarà un premi del públic –que decideixen els espectadors de Filmin a través de la plataforma- i el premi de la crítica, en col·laboració amb l’Associació Catalana de la Crítica i l’Escriptura Cinematogràfica (ACCEC).

Entre les 13 candidates hi ha la italiana ‘Una femmina: código de silencio’, de Francisco Costabile; la francesa ‘Magnetic beats’, de Vincent Maël Cardona; el film ucraïnès ‘Rhino’, d’Oleg Sentsov; ‘Soul of a beast’, del suís Lorenz Merz; i ‘La colina donde rugent las leonas’, cinta de l’actriu i directora d’origen kosovar Luàna Bajrami, entre altres.