Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

França i Alemanya s’afegeixen a la llista de països que prohibeixen els vols provinents del Regne Unit

ACN Barcelona.-França i Alemanya han suspès aquest diumenge els vols provinents del Regne Unit per frenar l’expansió de la nova variant de coronavirus. El primer ministre francès, Jean Castex, ho […]

Avatar
Agències 20/12/2020

ACN Barcelona.-França i Alemanya han suspès aquest diumenge els vols provinents del Regne Unit per frenar l’expansió de la nova variant de coronavirus. El primer ministre francès, Jean Castex, ho ha anunciat a través de Twitter, on ha explicat que “tenint en compte el nou risc per a la salut” i pendent de la seva “avaluació”, tots els fluxos de mobilitat provinents del Regne Unit queden suspesos. La mesura, ha matisat, entrarà en vigor aquesta mateixa mitjanit i estarà vigent durant 48 hores “per a tots els mitjans de transport”.

Pel que fa a Alemanya, ho ha comunicat la seva ambaixada a Londres, assegurant que tots els vols provinents del Regne Unit queden prohibits a partir d’avui. Una mesura que es revisarà abans del 31 de desembre a causa “de la nova mutació del coronavirus”. En aquest sentit, en quedarien exclosos els vols de repatriació i les seves tripulacions, els que siguin postals i de càrrega, i també aquells que transportin personal sanitari.Les prohibicions s’afegeixen a les ja anunciades per altres països com els Països Baixos i Bèlgica, que també han prohibit l’arribada de persones del Regne Units. El govern holandès, en concret, ha suspès tots els vols provinents des d’aquest diumenge a les 6 del matí fins, com a mínim, l’1 de gener. Per la seva banda, el primer ministre belga, Alexander De Croo, ha suspès les connexions aèries i amb Eurostar amb el Regne Unit per “precaució” durant un mínim de 24 hores mentre s’estudia la situació.